Redactie - 05 maart 2013

CeBIT 2013: G Data introduceert CloseGap voor een veilige pc


De Duitse security leverancier introduceert G Data CloseGap. Deze nieuw ontwikkelde module biedt actieve hybride bescherming tegen malware en online bedreigingen.

G Data CloseGap vult proactieve verdedigingstechnlogieën als BankGuard, WebCloud en BehaviourBlocker aan met op virushandtekeningen gebaseerde detectie en bescherming. 

Bedreigingen
Dankzij zijn modulaire structuur en regelmatige updates, biedt G Data CloseGap altijd een up-to-date bescherming, ook tegen nieuwe en regionale bedreigingen. G Data CloseGap is geïntegreerd in de nieuwe consumentenlijn van G Data: G Data AntiVirus 2014, G Data InternetSecurity 2014 en G Data TotalProtection 2014. Deze producten zullen in het tweede kwartaal van 2013 beschikbaar zijn.
 
Achtergrond CloaseGap technologie 
G Data CloseGap combineert proactieve en op virushandtekeningen gebaseerde beschermingstechnieken voor een actieve hybride bescherming. Met elke update ontvangt CloseGap nieuwe aanpassingen, waardoor de functionaliteit gemakkelijk kan worden aangescherpt om te passen bij de geldende dreiging. Zo zijn gebruikers en hun gegevens altijd optimaal beschermd, ook tegen tot dan toe onbekende aanvallen. In vergelijking met oudere 2-enigine-concepten biedt CloseGap nog een ander voordeel: het heeft minder rekenkracht van de computer nodig.

Hoe G Data CloseGap werkt Een dubbele engine geeft een perfecte bescherming tegen online bedreigingen. Het vraagt echter ook veel rekenkracht van de pc, omdat er een dubbel scanproces plaats vindt. Intelligente technologieën werken daar waar zij nodig zijn, en dat doet CloseGap ook. Dit elimineert dubbel werk en bespaart rekenkracht. De actieve hybride bescherming detecteert en dicht het beveiligingslek. Het werkt snel en efficiënt, waardoor het een goede bescherming biedt, zonder de pc te vertragen aldus G Data.

Door: Witold Kepinski

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!