Redactie - 06 maart 2013

Oracle ondersteunt ‘Grote coalitie voor digitale banen' van de Europese Commissie


Onlangs presenteerde de Europese Commissie de ‘Grote coalitie voor digitale banen’. Met deze samenwerking proberen verschillende partijen de kloof tussen vraag en aanbod van ICT-werknemers in Europa terug te dringen. Het doel is om de achteruitgang terug te draaien en het aanbod van ICT'ers te verhogen. Oracle zegt deze betrokkenheid te onderschrijven.

Oracle zet zich samen met de Europese Commissie in om de ICT-vaardigheden in Europa te bevorderen 'als een essentieel onderdeel om Europa voor te bereiden op een gedegen 21e eeuw kenniseconomie en om de sterk groeiende werkloosheid onder de jeugd in veel delen van de Europese Unie aan te pakken', aldus Oracle.

Met de toetreding tot de ‘Grote coalitie voor digitale banen’, tijdens de introductie van de Coalitie op de conferentie van de Commissie in Brussel, belooft Oracle Academy ICT-vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de ministeries van Onderwijs en de relevante verenigingen en certificatie-instellingen samen te brengen met als doel het ICT-onderwijs naar een hoger plan te brengen. Weinig onderwerpen openen zoveel deuren voor studenten in deze tijd als informatica en engineering.

Vorig jaar ondersteunde de Oracle Academy ruim 364.000 studenten in de hele EU met een investering van 450 miljoen euro in vooruitstrevende technologieprogramma's die studenten voorbereiden op hun carrière. Oracle biedt diverse vormen van ondersteuning, variërend van een uitgebreid softwareportfolio, opleidingsprogramma’s, technologie, faculteit-training tot en met professionele certificeringen. Oracle blijft investeren in de Oracle Academy om regeringen in heel Europa te helpen het groeiende gat van ICT-vaardigheden te dichten en studenten in alle EU-lidstaten te voorzien van de juiste vaardigheden, zo zegt de leverancier.


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!