EMC breidt flash-portfolio uit met nieuwe server flash-kaarten
06-03-2013
Deel dit artikel:

EMC breidt flash-portfolio uit met nieuwe server flash-kaarten


EMC, leverancier van storage en informatie oplossingen, breidt zijn EMC flash geoptimaliseerde server- en opslagproducten uit met EMC XtremSF. Dit is een nieuwe lijn van op PCIe-gebaseerde flash-kaarten die de performance van applicaties aanzienlijk versnellen.

EMC Xtrem-familie
Met deze toevoeging van XtremSF tot de bestaande EMC Xtrem-familie, biedt EMC een uitgebreide portfolio van flash-producten in de markt, aldus Wouter Kolff (foto), Advisory Technology Consultant bij EMC: “De inzet van flash-technologie zorgt voor nieuwe prestatieniveaus en is een van de grootste overwegingen die klanten hebben bij het inrichten van hun datacenters vandaag de dag. Met deze oplossingen introduceren we een uitgebreid portfolio flash-oplossingen die onze klanten zullen gaan ondersteunen. We blijven actief met de ontwikkeling van toegevoegde waarde dankzij voor flash geoptimaliseerde software en systemen om zo de barrières van de huidige infrastructuursilo’s te doorbreken.”

EMC XtremIO all-Flash scale out
XtremSF is server flash-hardware, beschikbaar in verschillende eMLC of SLC-capaciteiten. Deze kan zowel ingezet worden als direct attached storage (DAS), in de server, met sterke prestaties, of in combinatie met EMC XtremSW Cache (dat eerst EMC VFCache heette) server caching-software. Deze configuratie zorgt voor hoge prestaties van het netwok storage array terwijl het veiligheidsniveau voor bedrijfskritische applicaties intact blijft. XtremSF is een toevoeging aan het EMC-portfolio van performance flash-producten waaronder de voor flash geoptimaliseerde hybride opslag-arrays - EMC Isilon, EMC VMAX en EMC VNX, alsook de EMC XtremIO all-Flash scale out enterprise storage array.

XtremIO
EMC kondigt tevens de beschikbaarheid van XtremIO aan voor een select aantal klanten. XtremIO is gebouwd om de kracht van flash te ontsluiten en biedt nieuwe prestatieniveaus, eenvoud in beheer en geavanceerde datadiensten. Zijn scale-out-architectuur biedt hogere niveaus van ‘functionele IOPS’ aan applicaties die vragen om hoge I/O-prestaties, zoals OLTP-databases, servervirtualisatie en VDI (virtual desktop infrastructure).

IOPS
Functionele IOPS zijn gemeten, in bestaande intensieve productieomgevingen met alle datadiensten in gebruik en draaiend op bijna volledige capaciteit, aldus EMC. In deze ‘real world’-setting, bereikt het XtremIO-systeem 150 duizend functionele mixed 4K read/write IOPS en 250 duizend functionele 4K read IOPS per ‘X-Brick’ (de scale-out bouwstenen voor de XtremIO array) en schaalt lineair naar 1.2 miljoen functionele IOPS en 2 miljoen functionele 4K read IOPS geschaald op een cluster van acht X-Bricks. De XtremIO array biedt deze prestaties met een consistente sub-milliseconde responstijd terwijl het de meest zware en geïntegreerde set voor flash geoptimaliseerde datadiensten draait, waaronder flash-specifieke gegevensbeveiliging, thin provisioning, global inline datareductie, versnelde VMware provisioning via VAAI en schrijfbare snapshots.

Kenmerken van de XtremSF-technologie
De XtremSF-familie van op server gebaseerde PCIe flash-kaarten bieden volgens EMC een aantal voordelen. De XtremSF flash-kaarten staan garant voor zeker 1,13 miljoen IOPS in een standaard PCIe slot. Het ontwerp van de XtremSF zorgt voor twee keer meer doorvoer in vergelijking met andere marktaanbieders en verhoogt daarmee prestaties van real-world-applicaties.

De XtremSF flash-kaart is beschikbaar in zowel eMLC- (550GB en 2,2TB) als SLC (350 GB en 700GB) capaciteit. Wanneer ze ingezet worden met XtremSW Cache, intelligente server flash caching-software, kunnen XtremSF-apparaten dienen als caching-machine voor versnelde applicatieprestaties met array-beveiliging. Alle XtremSF-producten, waaronder het 2,2TB-aanbod, zijn standaard compacte 25w PCIe-kaarten.

EMC XtremSW Cache
EMC flash-softwarestrategie In 2012 introduceerde EMC XtremSW Cache. Dit was de eerste stap in de flash-strategie van EMC en omvatte een opslagproduct met een combinatie van XtremSW Cache-software die draaide op een op SLC-gebaseerd PCIe flash-kaarten. De XtremSW Cache-software veranderde de server flash DAS in een cache waarmee de prestaties voor een groot aantal bedrijfskritische transactionele en beslissingsondersteunende applicaties werd verbeterd, aldus EMC.

XtremSW Cache draait nu op een groot aantal eMLC en SLC XtremSF flash-kaarten. EMC verwacht dat XtremSW Cache in de toekomst ook zal beschikken over cache coherency en deel zal uitmaken van een bredere systeemonafhankelijke, flash-softwaresuite, de EMC XtremSW Suite. Later dit jaar zal EMC klanten voorzien van pooling, cache coherency, verdere EMC storage array-integratie en specifieke verbeteringen voor VMware-omgevingen.

Beschikbaarheid en diensten
XtremSF 550GB en 2,2TB eMLC capaciteit zijn momenteel wereldwijd beschikbaar. EMC verwacht dat de 700GB en 1,4TB-capaciteit later dit jaar beschikbaar komt. EMC zal dit capaciteitsaanbod in de toekomst verder uitbreiden.

EMC Global Services biedt zijn klanten van een versnelde inzet van XtremSF en XtremSW Cache-infrastructuren. Door gebruik te maken van EMC-assessments kunnen klanten de applicaties vinden die het meest zouden profiteren van de inzet van EMC Flash en kunnen XtremSF en XtremSW Cache daar inzetten waar ze de meeste prestatiewinst voor hun omgevingen opleveren, aldus EMC. XtremSF en XtremSW Cache worden geleverd met de standaard garantie, met opties voor uitbreiding voor meer flexibiliteit en toegang tot het klanten contact center, aldus EMC. Bekijk hier de video over EMC's flash strategie.

Witold Kepinski  


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage