Redactie - 07 maart 2013

RAM Infotechnology en ConoScenza ontwikkelen werkplekoplossing eCumulus

 
RAM Infotechnology introduceert eCumulus, een nieuwe werkplek oplossing gericht op de zorg.RAM Infotechnology heeft eCumulus samen ontwikkeld met ConoScenza, specialist op het gebied van infrastructuur en virtualisatie.

Het eCumulus platform biedt de gebruiker toegang tot de eigen, specifieke werkplek met daarin precies de applicaties en data die nodig zijn om de dagelijkse werkzaamheden uit te voeren.

De werkplek wordt ‘dynamisch’ gecreëerd op het moment dat de gebruiker inlogt. Dit betekent bijvoorbeeld dat de standaard printer vanzelf wordt gewijzigd als de gebruiker op een andere locatie aan het werk is. Op zijn computer kan een gebruiker met een smart pas van RAM Infotechnology of met een UZI pas inloggen. De eindgebruiker kan van werkplek wisselen door zijn pas mee te nemen en op een andere computer weer verder gaan met zijn oorspronkelijke sessie. Dit principe wordt ook wel de ‘Flying Desktop’ genoemd. eCumulus faciliteert daarnaast het gebruik van multimedia. Er wordt immers in de dagelijkse praktijk steeds vaker gebruik gemaakt van video voorlichting dan wel instructies, aldus RAM Infotechnology.

Door: Witold Kepinski


 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!