'Windows 8 moet makkelijker'
10-03-2013
Deel dit artikel:

'Windows 8 moet makkelijker'


Microsoft moet Windows 8 aanpassen zodat consumenten het systeem makkelijker kunnen gebruiken. Dan trekken de tegenvallende verkoopcijfers misschien ook wat aan. Dat zegt onderzoeksbureau IDC in gesprek met CNET.

Windows 8 is sinds oktober op de markt en de verkopen vallen erg tegen. Bovendien moeten gebruikers wennen aan het Metro-startscherm en het ontbreken van een Start-knop. Microsoft zou Windows 8 moeten aanpassen zodat mensen er beter mee overweg kunnen, zegt analyst Bob O’Donnell van IDC.

"Microsoft heeft wat keuzes gemaakt die erop terugkijkend niet de beste waren. Denk aan het feit dat mensen niet direct op het Bureaublad terechtkomen en dat er geen Start-knop meer is. Die twee zaken komen elke keer terug in onze onderzoeken. Mensen missen het."

Uit de research blijkt dat veel mensen direct het Bureaublad aanklikken als ze de computer starten en nauwelijks met Metro werken. Volgens IDC kan het best zijn dat Microsoft die problemen serieus neemt. "Misschien komen ze met een update van Windows zodat mensen direct naar het Bureaublad gaan. Computerverkopers zouden dat graag willen in elk geval."

(c) ANP

 

Terug naar nieuws overzicht