Chris Ouwinga van Unit4 investeert gedurfd in cloud software FinancialForce
11-03-2013

Chris Ouwinga van Unit4 investeert gedurfd in cloud software FinancialForce


De beursgenoteerde software onderneming Unit4 heeft zonder reële groei een zwakker 2012 achter de rug. Het bedrijf investeert krachtig in FinancialForce (FF). Dit meldt onderzoeker Adrian Meij in de analyse 'Unit4 investeert gedurfd in de Cloud'.

Chris Ouwinga en Edwin van Leeuwen
"CEO Chris Ouwinga (foto) en CFO Edwin van Leeuwen investeren in de Cloud via FinancialForce. Daarmee kiezen zij voor meer risico en mogelijk meer winst, ook als dat mede via schuldfinanciering bereikt zou moeten worden. Zij kiezen voor groei en meer risico, niet voor de status quo," aldus Meij.

De Israëlische psycholoog en Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman (1934), die psychologie verbond met economie toonde aan dat mensen, wanneer zij moeten kiezen of zij stoppen met behoud van de opgebouwde waarde of kunnen doorgaan met de mogelijkheid het bedrag te verdubbelen of totaal te verliezen, meestal stoppen. Unit4 gaat voor de winst, zo analyseert Meij.

Rutte
"De investeringen gedaan in FF, eerst mondjesmaat en nu met steeds meer overtuigingskracht zijn een goed voorbeeld voor de huidige regering Rutte die er met haar angstig vasthouden aan de 3% norm blijk van geeft een oer Hollandse, maar overdreven aversie te hebben tegen het nemen van extra risico. Het Kabinet durft niet te investeren in de toekomstige winstkansen van Nederland. Unit4 doet dat wel, maar nu net in Amerika zodat daar ook de extra werkgelegenheid tot stand komt. Ouwinga laat zien dat hij tot de optimisten behoort", aldus Meij.

Innovatie
De toekomst van Unit4 is nauw verbonden met het toekomstige succes van FF, aldus Meij. "De groei in reële gefactureerde en betaalde omzet van die innovatie moet leiden tot de toekomstige winsten die de onderneming hard nodig heeft om het vertrouwen van de beurs vast te houden en de transitie te maken van het eenmalig verkopen van de software met veel onderhoud per klant naar het verhuren van de software met eenmalig onderhoud in de kern van de machine. Chris Ouwinga toont gedurfd ondernemerschap."

Door: Witold Kepinski 

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software
Software