Redactie - 11 maart 2013

Icahn mag boekenonderzoek doen bij Dell


De activistische belegger Carl Icahn mag de boeken van de Amerikaanse computerfabrikant Dell inzien. Dat maakte zijn bedrijf Icahn Enterprises maandag bekend. Vorige week werd bekend dat Icahn een substantieel belang heeft opgebouwd in Dell.

De miljardair wil een stokje steken voor de geplande overname van het bedrijf door oprichter en topman Michael Dell. Die is bereid samen met investeringsmaatschappij Silver lake en softwaregigant Microsoft 24,4 miljard dollar op tafel te leggen. Icahn vindt dat te weinig en heeft een alternatief voorstel gedaan dat aandeelhouders veel meer op zou leveren.

Ook andere grote aandeelhouders zijn kritisch over het bod van Dell en zijn investeringspartners. Het bestuur van het computerbedrijf is nog op zoek naar mogelijke kopers die een hoger bedrag willen betalen. De topman zelf is niet bij dat proces betrokken. In het voorstel van Icahn blijft Dell beursgenoteerd, maar biedt het zijn aandeelhouders toegevoegde waarde door met geleend geld een fors eenmalig dividend uit te keren.

(c) ANP

  

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!