Redactie - 11 maart 2013

Red Hat gaat OpenJDK 6 project leiden


Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, gaat een leidende rol op zich nemen in het OpenJDK 6 project en breidt de ondersteuning voor de technologie en zijn gebruikers uit. OpenJDK is een open source implementatie van de Java-specificatie. 

Cloud
Deze overstap moet de verbintenis met de Java gemeenschap versterken en de toekomst als een belangrijk platform voor bedrijfskritische enterprise applicaties. Naast het nemen van de leiding over de OpenJDK6 community, behoudt Red Hat als actief bestuurslid (vertegenwoordigd door Andrew Haley) zijn rol in het uitstippelen van de toekomstige strategie voor het OpenJDK project. Red Hat's visie omvat betere algemene prestaties en beheersbaarheid terwijl betere functionaliteiten rond dynamische schaalbaarheid en cloud computing worden geboden, zo meldt de leverancier.

Craig Muzilla (foto), vice president en general manager Middleware bij Red Hat. “Java heeft een grote invloed gehad op de ontwikkeling en integratie van technologieën die ons hebben begeleid naar de 21e eeuw. We willen dit voorzetten, niet alleen voor de duizenden organisatie die OpenJDK 6 en Java SE 6 gebruiken, maar ook voor de gebruikers van toekomstige versies.”

Stack Overflow
Java is een van de meeste getagde talen op Stack Overflow. Andere talen, waaronder Scala, Groovy, Clojure, Gosu en Ceylon draaien alleen op Java Virtual Machine (JVM), wat bijdraagt aan de populariteit. Dit komt ook naar uit voren uit de TIOBE Programming Community Index, een index die de populariteit van programmeertalen meet op basis van het aantal zoekmachineresultaten voor zoekresultaten die de naam van de taal bevatten, aldus Red Hat.

Door: Witold Kepinski 


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!