Redactie - 11 maart 2013

2e2 Consulting overgenomen door Logicalis Group


2e2 Consulting maakt nu deel uit van de Logicalis Group, een internationale IT Service provider, met een specialisatie in datacenters, cloud services en managed services en een jaaromzet van ruim 1,2 miljard dollar.

Reden voor deze overname waren de financiële problemen waarin de Engelse holding van 2e2 de afgelopen maanden terecht was gekomen. Voor de winstgevende onderdelen, waaronder 2e2 Consulting in Nederland is de afgelopen weken een overnamepartner gezocht. Na onderhandelingen met verschillende partijen is daarbij de keuze gevallen op Logicalis. 2e2 Consulting heet met ingang van 4 maart dan ook Logicalis SMC (Service Management Consulting).

Logicalis SMC wordt geleid door Managing Director Eugene Wolf (foto), zegt over de overname: “Het is een organisatie die in hetzelfde werkveld opereert als wij en dat merk je direct. Ze begrijpen onze business als geen ander en onze gespecialiseerde diensten in Service Management sluiten ook perfect aan op het portfolio van de Logicalis Group, die met ons meteen een entree maakt op de Nederlandse markt. Anderzijds zullen onze diensten nu ook worden aangeboden in landen waar Logicalis al is gevestigd waaronder UK, Australië, China, US, Duitsland en delen van Zuid-Amerika. De Engelsen erkennen bovendien het belang van onze zelfstandigheid en eigen bedrijfscultuur om in Nederland slagvaardig te kunnen blijven opereren.”

Service Management Centre of Excellence hub
De CEO van de Logicalis Group, Ian Cook zegt dat Logicalis SMC zal fungeren als een Service Management Centre of Excellence hub. "Ze brengen naast hun IT-Guardian ITSM-as-a-Service oplossing ook een team met topconsultants in op het gebied van ITSM (IT Service Management).”

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!