HP zet nieuwe Security Research (HPSR) organisatie op

HP zet nieuwe Security Research (HPSR) organisatie op

HP zet nieuwe Security Research (HPSR) organisatie op

12-03-2013

HP zet nieuwe Security Research (HPSR) organisatie op


HP kondigt de HP Security Research (HPSR) organisatie aan. Deze organisatie houdt zich bezig met voorlichting over Security Intelligence via onderzoek, rapporten nieuwe producten en uitbreidingen voor het HP security product portfolio. Aanvullend heeft HP de uitkomsten van het jaarlijkse HP Cyber Security Risk Report bekend gemaakt. Dit rapport biedt een inzicht in gegevens over de kwetsbare punten van het internet en mobile netwerken.

HP Security Research maakt deel uit van de HP Enterprise Security Products business unit (ESP). HPSR bepaalt de agenda voor het veiligheidsonderzoek, ondersteund reeds bestaande onderzoeksgroepen, inclusief de HP DVLabs, een organisatie gefocusseerd op kwetsbaarheidanalyses, en HP Fortify Software Security Research, dat onderzoek doet naar software security practices. Ook beheert HPSR de Zero Day Initiative (ZDI), die zich richt op onderzoek naar software fouten die tot cyberaanvallen en veiligheidslekken leiden.

Security Intelligence
Het onderzoek van de HPSR moet rechtstreeks leiden tot de uitbreiding van het HP ESP portfolio. Hiervoor heeft HP de HP Reputation Security Monitor (RepSM) 1.5, dat klanten beschermt tegen geavanceerde dreigingen, uitgebreid met een directe data feeds van de HPSR. Deze data feeds verbeteren de identificatie van peer-to-peer netwerk gebruik, het signaleren van phishing en spam aanvallen. Ook registeren zij patronen over een bepaalde periode, zoals verkenningscans en abnormale activiteiten.

De nieuwe HP RepSM stelt volgens de leverancier klanten in staat zich beter tegen nieuwe bedreigingen te beschermen door interactie met geïnfecteerde sites te detecteren en veiligheidslek te voorkomen. In geval van een veiligheidslek identificeert HPRepSM de besmette data, en voorkomt dat persoonlijke data wordt gelekt, aldus HP.

SIEM
Voor middelgrote organisaties combineert HP ArcSight Express 4.0 security information en event management (SIEM), log management en user activity monitoring in out-of-the box oplossingen, inclusief verbindingen met HP ArcSight IndentityView en HP RepSM.

Kosten en beschikbaarheid
HP RepSM 1.5 is wereldwijd beschikbaar vanaf 31 maart. HP ArcSight Express 4.0 is tevens beschikbaar als free trial versie van HP RepSM.

Door: Witold Kepinski


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security