Redactie - 14 maart 2013

VMware benoemt drie groeiprioriteiten


Tijdens het Strategic Forum for Institutional Investors heeft Pat Gelsinger (foto), CEO van VMware, de strategie van het bedrijf bekend gemaakt. Hij gaf hierbij ook meer details over zijn plannen voor het software-defined datacenter, het multi-device tijdperk en de uitbreiding van het hybride cloud-aanbod.

In 2013 gaat VMware aan de slag met drie groeiprioriteiten. Ten eerste het herdefiniëren van de infrastructuur met het software-defined datacenter. Via het software-defined datacenter zegt VMware de voordelen van virtualisatie uit te breiden naar alle gebieden van het datacenter: netwerk, security, storage en beheer. VMware wil hiervoor zijn VMware vCloud Networking and Security-productlijn verenigen met het Nicira Network Virtualization Platform (NVP) tot één productfamilie,gebaseerd op eenzelfde technologiebasis genaamd VMware NSX.

VMware NSX
VMware NSX wordt naar verwachting in de tweede helft van 2013 geïntroduceerd en biedt de volledige mogelijkheden van netwerkvirtualisatie doordat het werkt op VMware- en non-VMware-hypervisors en -cloudbeheersystemen, alsook met alle onderliggende netwerkhardware. Daarnaast biedt VMware NSX een open framework voor de integratie van ecosystem-services voor networking en security. Door het netwerk te virtualiseren, biedt VMware NSX klanten de mogelijkheid applicaties sneller in te zetten, hun kapitaal- en operationele kosten te verlagen en het netwerk te veranderen op een niet-verstorende wijze (lees de blogpost).

Hybride cloud 
De tweede groeidoelstelling is leveren van de hybride cloud VMware heeft plannen aangekondigd om het software-defined datacenter uit te breiden met een hybride cloud-aanbod waardoor de 480.000 klanten kunnen profiteren van de publieke cloud, zonder aanpassingen aan hun bestaande applicaties. Klanten blijven hierbij gebruikmaken van een algemeen beheer-, orchestration-, networking- en security-model aldus VMware.

VMware vCloud Hybrid Service
Naar verwachting wordt de VMware vCloud Hybrid Service later dit jaar geïntroduceerd en beschikbaar gesteld via het bestaande partnerkanaal. VMware heeft hiervoor de Hybrid Cloud Services business unit opgericht die zal worden geleid door cloud-services veteraan Bill Fathers. Hij is benoemd tot de nieuwe Senior Vice President en General Manager van deze business unit.
 
VMware Horizon Suite
De derde groeimarkt is het multi-device tijdperk, aldus VMware. Tijdens het forum demonstreerde VMware hoe het klanten helpt hun eindgebruikers te koppelen aan hun data, applicaties en desktops met de recent geïntroduceerde VMware Horizon Suite. Dit is een uitgebreid platform voor mobiele werknemers en gebruikt virtualisatie om de silo’s aan data, applicaties en desktops om te zetten in gecentraliseerde IT-diensten. Deze IT-diensten kunnen vervolgens worden toegewezen, beheerd en geleverd aan eindgebruikers op het apparaat van hun keuze. VMware Horizon Suite komt tegemoet aan de behoeften van de groeiende groep mobiele werknemers, zonder verlies van controle en beveiliging, aldus VMware.

Door: Witold Kepinski  

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!