Redactie - 14 maart 2013

UNET koopt glasvezelinfrastructuur Volker-Wessels Telecom


UNET breidt zijn landelijke glasvezelinfrastructuur uit met de aankoop van 3.400 kilometer, door Volker-Wessels Telecom aangelegde buizeninfrastructuur.

De uitbreiding omvat acht grote steden: Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Nieuwegein, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. De in Almere gevestigde telecomaanbieder komt door de overname in de top-5 van spelers zoals Eurofiber, KPN, Tele2 en BT.

100Mb/s tot multiple Gb/s
UNET biedt nu een infrastructuur aan organisaties voor het gebruik van diensten als SAAS (Software As A Service) en Cloud services. Behalve door acquisitie en netwerkuitbreiding zegt UNET in te spelen op deze groeiontwikkeling in met prijsstellingen voor aansluitingen van minimaal 100Mb/s tot multiple Gb/s, een uitgebreid dienstenpakket, branche-specifieke oplossingen en een professionele ‘no-nonsense’ aanpak van netwerkontwerp tot en met –uitrol en beheer.

UNET hanteert een open netwerkmodel. "Alle dienstenaanbieders zijn welkom op haar glasvezelnetwerk, dat 70 van de belangrijkste datacenters in Nederland verbindt", aldus UNET.

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!