'Samsung wil af van Android'
18-03-2013
Deel dit artikel:

'Samsung wil af van Android'


Samsung zou langzaam maar zeker af willen van Android. Volgens analist Aapo Markkanen van ABI Research heeft het Koreaanse bedrijf zijn hoop gevestigd op Tizen, een mede door Samsung ontwikkeld open source-systeem.

Bij Techzine zegt Markkanen dat de lancering van de Galaxy S4 duidelijk heeft gemaakt dat de transitie naar Tizen wellicht al is begonnen. Veel diensten die Google standaard meelevert met Android worden stuk voor stuk vervangen door bij Samsung ontwikkelde alternatieven. "Bada is dood en niemand kan op hoogwaardig vlak ontsnappen met Firefox OS. Die heldenrol is weggelegd voor Tizen," aldus de analist bij Techzine. De switch van Android naar Tizen zou in de komende twee jaar gaan plaatsvinden. Een alternatief in de vorm van Windows Phone zou geen optie zijn vanwege de moeizame relatie tussen Samsung en Microsoft.

Voor Google zou de stap van Samsung het verlies van een groot merk in de Android-scene betekenen, maar of het erg wordt betreurd is nog maar de vraag. Onlangs lekte uit dat Google in de maag zit met de sterke naam van Samsungs Galaxy-serie. De merknaam Galaxy zou inmiddels sterker zijn dan die van Android. Bovendien zou Samsung te dominant zijn in de Android-wereld.

   

Terug naar nieuws overzicht