BackupAgent krijgt 2 miljoen dollar van Russische Runa Capital
18-03-2013
Deel dit artikel:

BackupAgent krijgt 2 miljoen dollar van Russische Runa Capital


Het Russische Venture Capital investeringsfonds Runa Capital uit Moskou heeft een investeringsronde van twee miljoen dollar geleid in BackupAgent, een leverancier van cloud backup technologie uit Delft.

Het cloudbedrijf heeft een minderheidsbelang verkocht heeft toegang gekregen tot Runa Capital’s netwerk in de hosting wereld om haar zichtbaarheid in de internationale markt te vergroten, aldus BackupAgent. De investering moet bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het software platform met een centrale, browser-gebaseerde management interface om alle back-ups tussen cloud-diensten en apparaten in bedrijfsnetwerken te beheren. Eerdere investeerder Solid Ventures heeft ook geparticipeerd in de financiering.

Platformonafhankelijk
BackupAgent’s cloud backup software is ontworpen om service providers, hosting bedrijven en telecom operators een snelle back-up dienst aan haar MKB klanten te laten aanbieden. De software is platformonafhankelijk en kan zowel grote laptop/desktop omgevingen als server infrastructuur met file- en database-servers en virtuele omgevingen. De featurelijst vervult alle databeveiligingswensen van een modern MKB bedrijf. In tegenstelling tot andere cloud backup producten is BackupAgent niet alleen ontworpen om back-up uitdagingen van het MKB op te lossen, maar biedt het product ook essentiële features voor service providers, hosting bedrijven en telecom operators, zoals uitgebreide private-label mogelijkheden en een API voor integratie met control panels. De software biedt mogelijkheden voor deployments in zowel private en public clouds.

KPN
Het platform is momenteel geïnstalleerd bij meer dan 400 service providers, hosting bedrijven en telecom operators op alle continenten, zoals KPN en Portugal Telcom, aldus Roland Sars (foto) en Robbert van Geldrop, oprichters van BackupAgent.  Sars: “Runa Capital’s team ondersteunt onze visie dat data verspreid zal zijn over mobiele apparaten, cloud diensten en bedrijfsnetwerken en MKB bedrijven wensen een back-upoplossing die ze allemaal afdekt. Onze volgende generatie back-up technology zal op deze marketontwikkeling anticiperen”.

Parallels
Volgens onderzoek van Parallels SMB Cloud Insights zullen meer dan 50 procent van de MKB bedrijven cloud backup gebruiken in 2016. Forrester’s onderzoeken tonen aan dat service providers en resellers momenteel erg geïnteresseerd zijn in het bieden van cloudgebaseerde back-up diensten onder hun eigen label, gehost in hun eigen datacenters, aldus Sars.

   

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage