Februari slechte maand voor PC-verkoop
19-03-2013
Deel dit artikel:

Februari slechte maand voor PC-verkoop


Vooral door een tegenvallende vraag in China laat de PC-verkoop wereldwijd over de maand februari teleurstellende cijfers zien, wat naar verwachting ook negatieve gevolgen zal hebben voor de cijfers over het eerste kwartaal, aldus IDC.

De redenen daarvoor zijn divers, variërend van het Chinese Nieuwjaar tot bezuinigingen door de overheid en anti-corruptiemaatregelen. Naar verwachting zal de maand maart beter worden, maar niet voldoende om februari te herstellen.

De invloed van China op de wereldwijde PC-markt is groot, omdat het land met een aandeel van 21 procent in wereldwijde verkopen de grootste afnemer is van PC’s. De inzakkende markt in februari heeft wereldwijd waarschijnlijk een negatief effect van twee procent op eerdere voorspellingen.

IDC voorspelt dat de wereldwijde verkoop van PC’s het eerste kwartaal een daling te zien zal geven van 7,7 procent. Over het hele jaar genomen zijn de voorspellingen niet heel positief, vooral omdat PC-fabrikanten er niet in lijken te slagen de concurrentie met tablets en andere mobiele devices te winnen.

 

Terug naar nieuws overzicht