Samsung splitst Benelux organisatie en stelt nieuwe managers aan
19-03-2013
Deel dit artikel:

Samsung splitst Benelux organisatie en stelt nieuwe managers aan


Samsung Electronics Benelux heeft zijn organisatiestructuur vernieuwd om beter in te kunnen spelen op de behoeften van Nederlandse consumenten, zo meldt Samsung in een persbericht.

Om beter in te spelen op de behoeften van de Nederlandse consument en de convergentie te versnellen is Menno van den Berg benoemd tot Vice President Nederland. Hij geeft leiding aan de Country Directors en de B2B Director Nederland die de sales en marketing van de producten en oplossingen van Samsung in Nederland aansturen.

Erik Swart (foto) is in januari bij Samsung gestart als B2B Director Nederland om het marktaandeel in de zakelijke markt fors uit te bouwen. Hij geeft leiding aan het Nederlandse team dat zakelijke totaaloplossingen aanbiedt waar Samsungs producten deel van uitmaken, zoals de professionele LED-schermen en printers. Voordat Erik Swart bij Samsung aantrad, vervulde hij diverse managementfuncties bij Cisco en Equant.

Willem Visser, die tot voor kort bij Samsung werkzaam was als Sales Manager Mobiel, is nu Country Director Mobile. Hij heeft de Samsung smartphones, tablets en smart camera’s in zijn portefeuille.

Martijn Lutgerink werkt sinds vorig jaar bij Samsung als Country Director CE. In die functie is hij onder andere verantwoordelijk voor TV’s, audioapparatuur en huishoudelijke apparaten van Samsung.

Tot slot is Rens Evers gestart als Country Director Note PC. De stafafdelingen van Samsung blijven vanuit efficiencyoogpunt wel verantwoordelijk voor de Benelux.

Lukas Schmeink geeft als Vice President Operations Benelux onder andere leiding aan de Human Resources-, Service- en IT-afdeling van Samsung.

Brian Moon leidt als Chief Financial Officer Benelux de financiële afdeling, terwijl Dennis Schuilenburg als Corporate Marketing Director Benelux verantwoordelijk is voor het merkbeleid van Samsung.

Door: Witold Kepinski 


Terug naar nieuws overzicht