Redactie - 20 maart 2013

Beveiliging mobiele apparatuur krijgt nog te weinig aandacht


5 procent van de bedrijven investeert in mobiliteit door de uitrol van smartphones en tablets. Tegelijkertijd investeert slechts 7 procent van de bedrijven de komende drie jaar in Mobile Device Management (MDM). Dat blijkt uit een wereldwijde studiedie IDC in opdracht van ERP-leverancier IFS heeft uitgevoerd.

Het onderzoek laat zien dat het uitrollen van mobiele apparatuur de investeringsplannen van bedrijven domineert. Terwijl 65 procent van de respondenten kiest voor smartphones en tablets, verbetert slechts 7 procent de veiligheid door te investeren in MDM.

De studie noemt MDM als een kerncomponent van mobiliteitsoplossingen voor beveiliging, beleid en integratie naar backofficesystemen.

“Zonder een robuuste MDM-oplossing is het nagenoeg onmogelijk om een mobiel apparaat te beveiligen en data bij verlies of diefstal gedeeltelijk of geheel te wissen”, zegt Jason Andersson, programmadirecteur bij IDC. “Gezien de snelgroeiende hoeveelheid data die medewerkers ontsluiten via mobiele apparaten, is het opmerkelijk dat slechts 7 procent meldt dat MDM een focusgebied is voor strategische investeringen. Het is duidelijk dat de bewustwording rond beveiliging verbetering verdient nu we steeds mobieler worden.

   

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!