Hosters gebruiken Parallels software voor mkb-clouddiensten
20-03-2013

Hosters gebruiken Parallels software voor mkb-clouddiensten


Parallels, leverancier op het gebied van software voor hosting en cloud-diensten, kondigde op de World Hosting Days Global, in het Duitse Rust, dat steeds meer Europese service providers de cloud delivery software gebruiken. Vooral om het mkb van diensten te voorzien.

Volgens het Parallels SMB Cloud Insights onderzoek voor Europa zullen kleine en middelgrote bedrijven het snelst groeiende segment blijven voor cloud-diensten en de optimale doelgroep voor service providers van alle soorten en maten. De Europese MKB-markt voor cloud-diensten wordt geraamd op 9,6 miljard euro en groeit met een samengestelde jaarlijkse groei van 33 procnt tot 22,5 miljard euro in 2015.

Om aan de groeiende vraag van het MKB naar cloud-diensten te kunnen voldoen, zullen service providers zelf in staat moeten zijn om te groeien en aan te passen. Daarvoor introduceerde Parallels onlangs Parallels Plesk Automation, een schaalbare, multi-server automatiseringsoplossing waarmee Parallels Plesk Panel klanten kunnen opschalen naar duizenden servers en een breed scala aan diensten, aldus Parallels. FlyingServers is een van de klanten.

Parallels heeft verder zokm website-building oplossing Parallels Presence Builder sterk verbeterd. Met Parallels Presence Builder, kunnen service providers nieuwe klanten aantrekken en hun aanbod differentiëren. Parallels Presence Builder heeft honderden industriespecifieke websites ontworpen voor MKB-bedrijven, voorzien van een intuïtieve drag-and-drop interface. Naast de integratie met Parallels Plesk Panel, Parallels Plesk Automation en Parallels Automation, ondersteunt het nu cPanel en biedt een volledige set van API's om te integreren met elk type in-house systeem.

Een tweede gebied waar enorme groei en kansen voor Europese service providers liggen is het bieden van een eenvoudig te benaderen gehoste infrastructuur aan MKB-klanten die cloudservers en opslag omvat. In heel Europa geeft tussen de 25-50 procent van de kleine en middelgrote bedrijven aan dat ze overwegen de clouddiensten in de komende drie jaar te gaan gebruiken. Dit omvat de verwachte groei in hosted infrastructuur in Europa, die zal toenemen van 3 miljard euro in 2012 tot 7,3 miljard euroin 2015.

Om op deze mogelijkheid voor service providers in te spelen, heeft Parallels twee geïntegreerde producten gelanceerd. Parallels Cloud Storage vermindert drastisch de kosten van high-availability, high-performance storage. Parallels Cloud Storage maakt gebruik van de bestaande ongebruikte schijfruimte op de server nodes door het creëren van een ‘self-healing’, gecentraliseerde opslag ‘pool’ voor gedistribueerde cloudopslag. Aangeboden als een naadloze upgrade voor bestaande klanten van Parallels Virtuozzo Containers en Parallels Server, ondersteunt het ‘third party’ virtualisatietechnologieën in 2013.

Parallels Cloud Server maakt het nu eenvoudig om alle cloudinfrastructuurdiensten te bieden waar klanten behoefte aan hebben. Het omvat Parallels Virtuozzo Containers, samen met hypervisor-technologie en Parallels Cloud Storage, de combinatie van alle best-in-class infrastructuurdiensten.

Parallels presenteert deze oplossingen tijdens de World Hosting Days Global, van 19-21maart, in Rust, Duitsland. Dit is een internationaal evenement voor de hosting gemeenschap waar naar verwachting meer dan 4.000 bezoekers en 100 exposanten zijn.

Door: Witold Kepinski 


Terug naar nieuws overzicht
Cloud