Rackspace introduceert Open Cloud Academy

Rackspace introduceert Open Cloud Academy

Rackspace introduceert Open Cloud Academy

20-03-2013

Rackspace introduceert Open Cloud Academy


Nieuw onderzoek van Rackspace, waarbij 1.300 bedrijven zijn onderzocht, geeft aan dat meer dan de helft van de organisaties die cloud inzetten te maken hebben met gebrekkige kennis op het gebied van cloud computing. Uit het onderzoek blijkt tevens dat tweederde (66 procent) van de onderzochte bedrijven actief bezig is hun IT-vaardigheden bij te spijkeren tot een niveau waarop zij cloud-omgevingen goed kunnen inzetten. Toch gaf 56 procent aan geen idee te hebben waar geschikte cursussen worden gegeven om deze gewilde cloud-kennis op te kunnen doen.

Andere resultaten van het onderzoek zijn:

  • 42 procent van de organisaties heeft externe IT-professionals met cloud computing-ervaring moeten inhuren
  • 43 procent van de organisaties vindt het erg moeilijk om IT-professionals met de juiste cloud computing-ervaring te vinden
  • 79 procent meent dat opleidingen meer lessen over cloud-IT moeten opnemen in hun curriculum.
Open Cloud Academy
Als antwoord op de tekortkomingen in zowel ervaring als training, introduceert Rackspace daarom zijn Open Cloud Academy met in eerste instantie een pilottrainingsprogramma. De Open Cloud Academy omvat een educatief programma waarmee studenten op een betaalbare manier relevante IT-certificaten kunnen krijgen op het gebied van cloud computing-technologie.

Angelo Dijkstra, Regional Manager Rackspace Benelux: “De adoptie van de cloud gaat razendsnel, want bedrijven kunnen zo besparen op kosten en zijn veel flexibeler. Maar omdat er niet genoeg ervaren mensen zijn om met deze moderne technologie om te gaan, dreigen veel organisaties deze boot te missen. De Open Cloud Academy biedt een gedegen technische training waardoor studenten straks beslagen ten ijs komen.” 
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud