Redactie - 20 maart 2013

Capitar IT Group is ISO 27001:2005 gecertificeerd


Capitar IT Group heeft in lijn met de laatste eisen op het gebied van informatiebeveiliging, het ISO 27001:2005 certificaat voor haar interne processen en het leveren en beheren van IT services ontvangen. De toekenning van het certificaat onderstreept betrouwbaarheid en voor klanten is het een garantie voor integriteit en beschikbaarheid, zo meldt Frank Nijenhuis, Service & Quality Manager bij Capitar IT Group

Begin oktober 2012 is Capitar gestart met het implementatieproject voor de normering. Hierbij zijn de processen en maatregelen nader inzichtelijk gemaakt en getoetst aan de beveiligingseisen. De auditors van DNV, de certificeringautoriteit voor deze normering, onderzochten begin februari 2013 in hoeverre Capitar voldeed aan de normverplichtingen en toetsten de werking van het zogenoemde informatiebeveiligingsmanagementsysteem.

Naast informatiebeveiliging heeft Capitar ook veel aandacht voor het kwaliteitsmanagementsysteem met betrekking tot het leveren en beheren van ICT omgevingen. Dit is eerder door DNV geëvalueerd en gevalideerd volgens de ISO 9001:2008 norm.

Door: Witold Kepinski 


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!