Oliver Beutels leidt SkySQL Nederland
22-03-2013
Deel dit artikel:

Oliver Beutels leidt SkySQL Nederland


SkySQL, aanbieder van open source database oplossingen, start zijn activiteiten nu ook in Nederland om MySQL database en MariaDB gebruikers diensten, software en ondersteuning te bieden. Het bedrijf blijft zijn bereik uitbreiden nadat het vorig jaar 6 miljoen euro startkapitaal incasseerde.

SkySQL is, met de hoofdvestiging in Finland, in 2010 opgericht door voormalige managers, medewerkers en investeerders van MySQL AB. Veel medewerkers hebben MySQL ervarin. Hierdoor beschikt SkySQL een MySQL kennispool, ondersteund door de scheppers van MySQL en MariaDB onder wie Monty Widenius, de geestelijk vader van MySQL database.

SkySQL zegt dat het innovatie binnen de MySQL community bevordert. Het bedrijf besteedt een substantieel deel van zijn abonnementsinkomsten aan de verdere ontwikkeling van MariaDB, de drop-in vervanger van MySQL server.

Donderdag 21 maart jl.organiseerde SkySQL samen met MariaD een gratis toegankelijke bijeenkomst voor iedereen die meer wilde weten over SkySQL, de MySQL database en verwante technologieën. Monty Widenius van Monty Program onthulde zijn visie op de toekomst van de MySQL database via MariaDB. Daarnaast waren er sprekers van Codership / Galera, Booking.com en experts van SkySQL.

Olivier Beutels (foto) is aangesteld als Sales Manager Benelux. Beutels vervulde eerder leidinggevende sales- en marketingfuncties bij Sun Microsystems en MySQL AB. Zijn primaire doel is om bekendheid te geven aan de diensten van SkySQL in de Benelux. Olivier Beutels over zijn rol: “Dit is zowel een spannende persoonlijke kans als een interessante zakelijke uitdaging. Het MySQL ecosysteem is ingesteld op een waarde van 664 miljoen dollar wereldwijd in 2015. SkySQL heeft, met zijn ongeëvenaarde kennis van de technologie, een grote voorsprong in deze snelgroeiende markt. Onze concurrenten begrijpen de toenemende noodzaak van open source in het bedrijfsleven niet en ik geloof daarom heilig dat SkySQL een hoge vlucht zal nemen”.

SkySQL heeft al een aantal klanten in de Benelux, waaronder Nimbuzz in Nederland, de in België gevestigde tour operator Jetair en Fondation Restena in Luxemburg.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht