Redactie - 25 maart 2013

Interoute ziet omzet met 12 procent stijgen naar 410 miljoen dollar


Interoute, een datacenterleverancier met een cloud platform en gehoste applicatiediensten, maakt bekend dat haar bruto-jaaromzet in 2012 is gegroeid naar 410 miljoen euro. Dat is een stijging van 12 procent vergeleken met dezelfde periode in 2011.  

De EBITDA (Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization) steeg met 16 procent naar 79 miljoen euro voor het volledige jaar, terwijl de winst met 140 procent steeg naar 18,4 miljoen euro.

Een aanhoudend sterke groei van de verkoop van Interoute’s zakelijke cloud- en computingdiensten (stijging van 28 procent ten opzichte van 2011) en de toegenomen vraag naar internationale private netwerken (stijging van 12,5 procent ten opzichte van 2011) droegen bij aan de groei van het bedrijf, aldus Gareth Williams (foto), CEO van Interoute.

Virtual Data Centre (VDC)
Het cloudportfolio van Interoute is in 2012 uitgebreid door de introductie van applicatiebeheer producten en de lancering van Interoute Virtual Data Centre (VDC), een Infrastructure as a Service (IaaS)-oplossing die is gebouwd op het netwerk en datacenterplatform van Interoute. Interoute VDC stelt ondernemingen in staat om een zeer dynamische en schaalbare cloud te creëren, met behoud van controle over waar applicaties en data worden gehost en opgeslagen.

Wholesale
Interoute’s wholesale-activiteiten groeiden in 2012 met 7,6 procent. Dit komt mede door de aanhoudende vraag naar high-capacity bandbreedte door serviceproviders, mobiele operators en carriers die internationale connectiviteit binnen geheel Europa nodig hebben. In samenwerking met Turkcell Superonline voegde Interoute bijvoorbeeld voor zowel lokale als internationale organisaties netwerkdiversiteit toe aan de zakelijke hub van Istanbul.

Door: Witold Kepinski  

  

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!