Redactie - 28 maart 2013

SLTN kiest voor Oracle Exadata X3 Database Machine


IT-dienstverlener SLTN heeft als eerste Oracle-partner in Nederland een Oracle Exadata X3-2 Database Machine aangeschaft. SLTN zal deze als een Proof of Concept-opstelling inzetten in Datacenter Brabant in Waalwijk en biedt klanten tevens de mogelijkheid direct gebruik te maken van het platform.

De Oracle Exadata X3 Database Machine is een Engineered System dat tot honderden terabytes aan gecomprimeerde gebruikersgegevens in Flash- en RAM-geheugen kan opslaan. Hiermee is de overhead van het lezen en schrijven naar langzame disks verleden tijd. Dit maakt de Exadata X3 het ideale Oracle databaseplatform voor het versnellen van talloze bedrijfsprocessen tegen een nog betere prijs prestatie verhouding, aldus Eugene Tuijnman (foto), CEO van SLTN.

SLTN is een ICT-dienstverlener die is gespecialiseerd in consultancy, implementatie- en migratievraagstukken alsmede het beheren van complexe infrastructuren. SLTN is met ruim 100 medewerkers actief op het gebied van consolidatie, virtualisatie en ontwerpen van infrastructuren voor onder meer ‘het nieuwe werken’ en het beheer daarvan. Daarnaast biedt SLTN diverse (managed) cloud-diensten aan vanuit het ISO gecertificeerde en duurzame Datacenter Brabant. Eugene Tuijnman, CEO van SLTN: “Het nieuwste Oracle Exadata-platform waarover wij nu beschikken, biedt onze klanten veel voordelen. Niet alleen is de converged infrastucture qua technologie optimaal op elkaar afgestemd, ook de totale kosten van Oracle software licenties, systeem aanschaf, implementatie en beheer zijn verder geoptimaliseerd. Het kunnen aanbieden van dit platform aan onze klanten past perfect in onze strategie om klanten te ontzorgen. Dit platform is betrouwbaar, innovatief en betaalbaar."

Dankzij de overeenkomst tussen Oracle en SLTN kunnen organisaties die interesse hebben om een lagere Total Costs of Ownership en betere performance te behalen met de Oracle Exadata X3, samen met SLTN een Proof of Concept opzetten, aldus Tuijnman. Organisaties bouwen hiermee een business case en onderbouwen de investeringen wanneer de oude situatie met de nieuwe wordt vergeleken. Daarnaast wordt gekeken wat de positieve impact op bedrijfsprocessen zal zijn bij de inzet van deze technologie. Reinier van Grieken, Managing Director Oracle Nederland: “Het concept waarbij hardware en software optimaal met elkaar samenwerken slaat aan. We zijn blij dat een partner als SLTN deze strategische keuze heeft gemaakt en wil investeren in kennis en ervaring met ons nieuwste databaseplatform. We kunnen nu alle potentiële klanten de kracht van Oracle Exadata live laten ervaren en zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking de komende tijd zal resulteren in een aantal mooie gezamenlijke projecten.”

Onderdeel van de overeenkomst is dat SLTN verder zal investeren in diepgaande kennis van- en ervaring met de functionaliteit, configuratie en implementatie van het Exadata-platform. Hierdoor is SLTN in staat om niet alleen de Engineered Systems van Oracle te leveren, maar ook op te nemen in haar managed service portfolio.

De strategische keuze voor de Oracle Exadata X3 is enerzijds gebaseerd op de zeer lage Total Costs of Ownership, dankzij minimale beheerkosten en efficiënt gebruik van database cores waardoor de licentiekosten lager zijn, aldus Tuijnman. Anderzijds zijn beide partijen zeer enthousiast over de samenwerking en werken nauw samen om een compleet aanbod rondom de Oracle Exadata X3 in de markt te zetten. Klanten die beslissen om te investeren in een Oracle Exadata X3 kunnen kiezen voor een implementatie in hun eigen datacenter, een datacenter van een derde partij of kunnen gebruik maken van Datacenter Brabant.


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!