Redactie - 28 maart 2013

Citrix: Organisaties zetten vaker apps op een blacklist


Steeds meer organisaties zetten apps op een blacklist. Met name Angry Birds, Facebook, Dropbox en YouTube worden in toenemende mate geblokkeerd op mobiele apparaten van werknemers.

Dat blijkt uit het Enterprise Mobility Cloud Report van Citrix. Van alle ondervraagde organisaties hanteert 18 procent inmiddels een blacklist; drie maanden geleden was dat nog maar 11 procent.

Privacy-toezichthouder CPB waarschuwde vorige week nog dat mobiele apps vaak de privacywetten overtreden en zonder toestemming gevoelige data verzamelen van smartphones en tablets. Uit het onderzoek van Citrix blijkt dan ook dat met name apps die data delen buiten de bedrijfsmuren eerder op een blacklist staan.

Ook apps die de productiviteit zouden verlagen (games en social media) worden vaker geblokkeerd. In het onderzoek worden ook apps genoemd die vaak op een zogenoemde whitelist worden gezet: met name Evernote, NitroDesk, TouchDown, Google Chrome en Adobe Reader vallen hieronder. Opvallend is dat Skype de enige app is die zowel op blacklists als whitelists voorkomt.

  

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!