Redactie - 28 maart 2013

Red Hat boekt in 2012 sterke groeicijfers


Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen heeft de financiële resultaten bekendgemaakt van het vierde kwartaal en boekjaar 2013 dat afliep op 28 februari 2013.

De totale omzet in het vierde kwartaal bedroeg 348 miljoen dollar, een toename van 17 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder of 18 procent op basis van constante valuta. De omzet afkomstig uit abonnementen in het vierde kwartaal bedroeg 303 miljoen dollar, 19 procent meer dan een jaar eerder of 20 procent op basis van constante valuta. Voor het hele boekjaar kwam de omzet afkomstig uit abonnementen uit op 1,15 miljard dollar 19 procent meer dan een jaar eerder, of 22 procent op basis van constante valuta.

De nettowinst in het vierde kwartaal kwam uit op 43 miljoen dollar, ofwel 0,22 dollarcent per aandeel, tegen 35 miljoen dollar, of 0,18 dollarcent per aandeel in het voorgaande kwartaal en tegen 36 miljoen dollar, of 0,18 per aandeel in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

De verkoop via channel partners steeg in 2013 van 60 naar 62 procent. In het vierde kwartaal bedroeg dat 57 procent door veel directe deals. 

Jim Whitehurst (foto), President en Chief Executive Officer van Red Hat zegt over de cijfers: “We zien sterke interesse en grote deals in het vierde kwartaal. We hebben een record aantal contracten gesloten met een waarde van 5 miljoen en 10 miljoen dollar. We bieden onze oplossingen nu aan meer dan 90 procent van de Fortune 500 bedrijven evenals aan tienduizenden kleinere bedrijven. Dankzij nieuwe klanten, verlenging van bestaande contracten en up-selling bij de bestaande klantenbase konden we de mijlpaal van 1 miljard dollar in zowel omzet afkomstig uit abonnementen als deferred revenues voor de eerste keer overschrijden.”

Ondanks de groeicijfers was Wall Street niet echt blij. Het aandeel werd na de bekendmaking 11 procent lager gewaardeerd.   

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!