Redactie - 29 maart 2013

Microsoft lanceert online patentendatabase


Microsoft heeft een online database met patenten gelanceerd. Op de website van het bedrijf staat een volledige lijst van alle patenten waar Microsoft een meerderheidsbelang in heeft. Iedereen kan de volledige lijst downloaden of gebruikmaken van een zoekfunctie.

De computergigant kondigde vorige maand al aan alle informatie over patenten online beschikbaar te maken. Donderdag werd de site actief, iets eerder dan de beloofde datum van 1 april. "Groeiende transparantie verkleint de kans op opportunisme en oneerlijk gedrag door patenthouders", zo luidt een verklaring van Microsoft op de eigen site.

Het bedrijf heeft ruim 40.000 toegekende of aangekochte patenten, naast enkele verlopen patenten, opgenomen in de lijst. De informatie is samengesteld met gegevens van Thomson Reuters. De lijst is nog niet compleet, meldt Microsoft, en opmerkzame gebruikers wordt verzocht onjuistheden per email door te geven.

Niet alle patenten staan op naam van Microsoft, maar in die gevallen gaat het om bedrijven die zijn aangekocht, zoals Skype.

(c) ANP

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!