Redactie - 30 maart 2013

Lesscher IT start Pasklaar Online Microsoft cloud diensten


Lesscher IT heeft haar online diensten uitgebreid en samengevoegd onder de naam Pasklaar Online.

Pasklaar Online staat voor oplossingen die direct bruikbaar zijn, zonder ingewikkelde aanpassingen, aldus Mark de Hullu (foto), directeur van Lesscher IT: "Wij geloven in pasklare oplossingen waarvan iedereen kan profiteren. Bovendien is zo’n pasklare oplossing per definitie altijd het voordeligst."

Exchange Online, SharePoint Online en Lync Online
Met Pasklaar Online zijn toepassingen altijd en overal beschikbaar. De gebruiker krijgt via internet toegang tot kantoorsoftware van Microsoft en eigen bedrijfsapplicaties, en betaalt daarvoor een vast bedrag per maand. De capaciteit is eenvoudig en zonder wachttijd uit te breiden of te reduceren. Ook de kosten zijn flexibel: doordat de gebruiker alleen betaalt voor daadwerkelijk gebruik, hoeft de infrastructuur niet voorbereid te zijn op pieken of groei. Naast online werkplekken voorziet Pasklaar Online in hosting, wireless netwerken en alle mogelijke verbindingen voor zakelijk internet. Specifieke oplossingen als Exchange Online, SharePoint Online en Lync Online behoren eveneens tot het portfolio.

Twee datacenters
Met Pasklaar Online zijn de beschikbaarheid en de veiligheid van de bedrijfsdata optimaal gewaarborgd. In algemene zin geldt dat data in de cloud zelfs veiliger zijn opgeslagen dan bij de meeste bedrijven. Dat geldt bij uitstek voor de cloud van Lesscher IT, die staat in twee eigen zwaarbeveiligde datacenters op verschillende locaties. Mark de Hullu: "Zelfs in het onwaarschijnlijke geval dat de databeschikbaarheid op de ene locatie in gevaar komt, zorgt de andere locatie ervoor dat de cloud gewoon in de lucht blijft. Bovendien is ons datacenter ISO 9001, 14001 en 27001 gecertificeerd en aangesloten bij ICT Office en DHPA."

Cloud Scan
Pasklaar Online maakt een geleidelijke overstap naar de cloud mogelijk. Mark de Hullu: "Veel van onze klanten zitten in een transitie van IT op locatie naar IT in de cloud. Wij kunnen met onze expertise en ons complete aanbod in deze fase veel betekenen, door samen een route uit te stippelen en daar gefaseerd invulling aan te geven. Daarom begint een project ook vaak met een Cloud Scan, waarbij onze adviseur langskomt om de mogelijkheden en wensen te inventariseren. Zo weten we al vroeg of en in welke vorm de cloud een klant kan helpen."

Door: Witold Kepinski 


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!