Redactie - 02 april 2013

TSS ziet omzet groeien naar 201,1 miljoen euro


Total Specific Solutions (TSS), een niet-beursgenoteerde softwareonderneming, heeft een netto omzet geboekt van 201,1 miljoen euro, ten opzichte van 196,7 miljoen euro in 2011. Dit komt neer op een autonome omzetgroei van 2,3 procent. 

De omzet over 2012 was 201,1 miljoen euro, dit is een autonome groei ten opzichte van 2011 van 2,3 procent. Van de omzet is ongeveer 56 procent ‘recurring’, dat wil zeggen terugkerend volgens contract. Het aantal ‘fte’ is ten opzichte van 2011 met 3,5 procent toegenomen tot 1.689.

De EBITDAE (Earnings before interest, taxes, depreciation, amortization and exceptional items) winst steeg met bijna 20 procent naar 37,1 miljoen euro. De EBITDAE marge over 2012 is 18,4 procent een stijging ten opzichte van 15,8 procent in 2011. Nettowinstcijfers zijn niet gegeven.

Digitalisering
Robin van Poelje (foto), CEO van Total Specific Solutions: “Vasthouden aan onze jaren geleden ingezette strategie, het leveren van softwareproducten aan een aantal verticale markten, heeft ook dit jaar weer tot goede resultaten geleid. Ook op de langere termijn denken we dat deze strategie vruchten blijft afwerpen. We zien vooral kansen op de drie markten waar wij software voor aanbieden: de zorg, gemeentelijke overheden en de financiële dienstverlening. Bij zorginstellingen en de gemeenten zien we een snel voortschrijdende digitalisering en daar verwachten we een belangrijke rol bij te kunnen spelen.”
  
De TSS bedrijven bestaan uit Everest, KZA, PharmaPartners, PinkRoccade Local Government, PinkRoccade Healthcare, TASS en Yonder.

Door: Witold Kepinski 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!