Redactie - 03 april 2013

Terach wordt distributeur voor Nutanix

Terach is aangesteld als distributeur voor Nutanix, een Amerikaanse leverancier die servers en storage in één oplossing biedt. Terach, dat gespecialiseerd is in security, networking, storage en datacenter oplossingen, verzorgt tevens de business development voor Nutanix. “De samenwerking met Nutanix stelt Terach nog beter in staat zijn klanten een geïntegreerde totaaloplossing op maat te bieden”, aldus Warner Nedermeijer (foto), managing director en oprichter van Terach.

Nutanix biedt resellers een geïntegreerde storage en compute technologie die nu bij distributeur Terach verkrijgbaar is, aldus Warner Nedermeijer. “Nutanix biedt een modern en complete cluster voor virtualisatie, waarbij een Storage Area Network (SAN) niet meer nodig is.” Jan Ursi, Director EMEA van Nutanix, vervolgt: “De vraag naar Nutanix nieuwe generatie geïntegreerde storage en compute oplossing voor het SAN-loos datacenter groeit erg snel. De goede reputatie van Terach in het leveren van nieuwe oplossingen, gekoppeld aan een portfolio van innovatieve partners, is een unieke en perfecte combinatie om de groeidoelstelling van het Nutanix team en technologie te verwezenlijken."

Google, Amazon, Facebook, Twitter
Nutanix levert het Virtual Computing Platform. Het betreft een next-generation geconvergeerd datacenter oplossing, waarbij de server laag (‘compute’) en de storage laag worden geconsolideerd tot een geïntegreerd gevirtualiseerd datacenter platform, zonder dat er gebruikt wordt gemaakt van een SAN. Nutanix is hierbij geïnspireerd door de ‘SAN-less’ gedistribueerde systemen van Google, Amazon, Facebook en Twitter. Nutanix heeft op basis daarvan een gecombineerde server en storage systeem voor ondernemingen en overheid organisaties ontwikkeld. Het gaat hierbij om de Nutanix Complete Cluster oplossing die bestaat uit Nutanix OS 3.0 software en de nieuwe hardwarereeks NX-3000. Deze NX-3000 oplossing maakt gebruik van interne PCI-e Flash-kaarten en 10GbE netwerksnelheden die zorgen voor een lage latency en een hoge performance.

Big Data, Hadoop en VDI 
Volgens Ursi kunnen resellers, service providers en systeem integratoren met Nutanix zich beter in de markt onderscheiden van collega’s die losse servers en storage oplossingen bieden. “De Nutanix oplossing is bijzonder eenvoudig toe te passen in vergelijking met de traditionele datacenter infrastructuren. De modulaire bouwstenen maken het mogelijk om vanuit een initiële kleine installatie stapsgewijs door te groeien naar grote ‘enterprise-ready’ cluster installaties voor onder andere server virtualisatie, virtual desktop initiatieven, disaster recovery, test en ontwikkeling toepassingen, Big Data en Hadoop projecten."

Sales Support en Trainingen
Naast Nutanix is Terach distributeur van onder andere Aruba Networks, EMC Isilon, FireMon, Sourcefire, Silver Peak, Palo Alto Networks, Quantum, Whiptail, WatchGuard, A10 Networks, Palo Alto Networks en Trustwave. Terach verzorgt tevens demonstraties en evaluaties, sales support en training en opleidingen (Terach PRO-SERV).

Door: Witold Kepinski


Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!