Redactie - 05 april 2013

Bechtle NL zoekt samenwerking met solutions providers


Het Duitse Bechtle AG als e-commerce reseller zag in 2012 zijn omzet verder groeien naar 2,1 miljard Euro. Ook in Nederland doet de Bechtle groep het goed, onder andere door in 2012 meer tenders te winnen. Doordat de Bechtle groep in NL vooral focus en de resources heeft op pre-sales en fulfillment, is er ruimte voor gespecialiseerde solution providers en VARs, die de hardware en software voor Bechtle bij klanten kunnen integreren. Dit zegt Jean-Paul Bierens (foto), General Manager van Bechtle direct en Jan Prinsen, Managing Director van ARP Nederland in gesprek met Dutchitchannel.nl

Vijf miljard euro
Sinds de oprichting in 1983 maakt Bechtle AG een continue groei door en realiseerde in 2012 een omzet van meer dan twee miljard euro. Doelstelling voor 2020 is vijf miljard euro omzet. In Nederland is het Duitse IT-bedrijf actief met Bechtle direct te Eindhoven, ARP Nederland te Maastricht, Buyit direct te Hoofddorp en Comsoft direct te Schiphol Rijk. De vier bedrijven zijn goed voor 150 miljoen euro omzet, waarbij ICT producten aan het bedrijfsleven en overheden worden verkocht.

Tenderdesk
Volgens Bierens en Prinsen wil de Bechtle Groep in Nederland verder groeien. “Zo doet large account software reseller Comsoft steeds vaker aan upsell naast de hardware. We hebben ook sinds april 2012 een professionele tenderdesk waarmee we bijna twintig grote aanbestedingen hebben gewonnen, zoals TNO en Ministerie van Defensie. Onze Nederlandse tenderdesk krijgt daarbij support vanuit het hoofdkantoor in Duitsland.”

Partnerprogramma
De focus van Bechtle en ARP ligt op pre-sales, fulfillment en after sales, aldus Bierens en Prinsen: “Maar de integratie van producten en solutions, zoals netwerken, security en storage wordt overgelaten aan specialisten. Daarom is er ruimte voor gespecialiseerde solution providers en VARs die de hardware en software voor Bechtle en ARP bij klanten kunnen integreren. Er is een speciaal partnerprogramma voor hen."

Over Bechtle
Bechtle Groep NL is gespecialiseerd in het leveren van hardware, computerapparatuur, randapparatuur, supplies, generieke kantoorsoftware, licensering, software asset management, logistieke IT diensten, Managed Print Services, Mobility ECO-systeem, e-procurement (OCI/XML) en aan ICT verwante (computer)toebehoren. One-stop-shop is één van de unique selling points. De Bechtle Groep NL beschikt hiervoor over zeer uitgebreide mogelijkheden tot online bestellen via haar professionele website; een customized web(shop)portal met excessieve mogelijkheden op procesmanagement niveau,het terugdringen van de administratieve overhead en het optimaliseren van het inkoopproces bij de eindklant.

Door: Witold Kepinski   

   

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!