Redactie - 06 april 2013

Unividuals wint eerste Compuware Global Uniface Challenge

Het team van Unividuals, de Nederlandse Coöperatie van zelfstandige ICT professionals, heeft de eerste editie van de Compuware Global Uniface Challenge gewonnen. De Challenge, die plaatsvond van 22-23 maart, is een race tegen de klok, waarin ontwikkelteams over de hele wereld het tegen elkaar opnemen om in 48 uur via CloudShare een webapplicatie in Compuware Uniface te bouwen. Naast de functionele eisen, was ook de ‘look and feel’ van de applicatie een belangrijk criterium. De teams die hebben deel genomen aan de Challenge waren afkomstig uit Japan, de Verenigde Staten, Italië, India, Duitsland en een tweede team uit Nederland.

Beste teams
Het team van Unividuals, bestaand uit Peter Lammersma en Mark Visser, kreeg van de jury het hoogste aantal punten, verdeeld over de opgeleverde modules. Zij wisten met de optimale combinatie van een sterke front- en back end de meest complete applicatie te bouwen. De jury was ook onder de indruk van het Japanse team, dat op basis van het aantal toegekende punten direct na Unividuals eindigde. Het team, dat wel ervaring had met Uniface, had nog niet eerder webapplicaties ontwikkeld. De Japanners hebben, door slim gebruik te maken van onder andere Windows 8 ter inspiratie, in 48 uur een webapplicatie ontwikkeld met een user interface die voldoet aan de huidige standaarden.

Requirements
De applicatie moest worden ontwikkeld in 9.6, de nieuwste versie van Uniface. Zowel de client/server als de web component moesten een moderne‘look-and-feel’ hebben. Voor elk team waren er twee ontwikkelomgevingen, die beide gebruik maken van dezelfde repository, zodat het mogelijk was tijdens de Challenge gelijktijdig te ontwikkelen tegen dezelfde ontwikkelomgeving. De ontwikkelomgevingen werden ontsloten via CloudShare. De applicatie werd onderverdeeld in modules, waarbij er per module een aantal punten door de jury kon worden toegekend. Bonuspunten konden worden verdiend door creatieve implementatie van de user interface en business rules.


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!