Microsoft klaagt over machtsmisbruik Google
09-04-2013
Deel dit artikel:

Microsoft klaagt over machtsmisbruik Google


FairSearch, een organisatie waaraan onder meer Microsoft en Nokia deelnemen, heeft een klacht ingediend bij de Europese Commissie over de dominantie van Google's besturingsprogramma voor mobieltjes, Android. De klagers willen dat Brussel Google beboet onder de mededingingswet of een wijziging van de strategie van het internetbedrijf afdwingt.

FairSearch stelde dinsdag dat Google met 'bedriegelijk gedrag' concurrentie uitsluit op de mobieltjesmarkt en bovendien er alles aan doet om de online-advertentiemarkt naar zijn hand te zetten. "Het uitblijven van maatregelen zal Google alleen maar aanmoedigen om hun eerdere misbruik op pc's te herhalen op mobiele apparaten, een segment dat gedomineerd wordt door Android'', aldus advocaat Thomas Vinje die FairSearch in Brussel vertegenwoordigt.

Een woordvoerder van eurocommissaris Joaquín Almunia(Mededinging) weigerde commentaar. Brussel onderzoekt overigens al klachten over machtsmisbruik in het desktopsegment. Daarbij wordt onder meer gekeken naar het bevoordelen van eigen diensten als Google Maps en vergelijkingsdiensten ten opzichte van de concurrentie.

(c) ANP

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Mobility
Mobility