Redactie - 09 april 2013

New Horizons stopt activiteiten door financiële problemen


De franchise-organisatie New Horizons stopt vanaf heden voorlopig met al haar activiteiten in Nederland. Het ICT-opleidingsinstituut mist op dit moment voldoende financiële basis om door te gaan, zo meldt het bedrijf op zijn website.

"Ondanks verbetering in de bedrijfsvoering zorgt de huidige economische situatie voor onvoldoende omzet op de korte termijn om de onderneming aan alle financiële verplichtingen te laten voldoen. New Horizons probeert een doorstart te maken met mogelijk nieuwe investeerders en doet er alles aan om tot een bevredigende oplossing te komen voor haar cursisten, klanten en medewerkers", zostaat op de site lezen.

Economische situatie
Ron Goedhart (foto), Managing Director New Horizons: “Met alle medewerkers hebben we er alles aan gedaan om de financiële lasten weg te werken om een structureel gezonde organisatie neer te zetten. Daarbij hebben we flinke stappen gezet. Helaas is dat op dit moment niet voldoende en kunnen wij niet meer de kwaliteit garanderen van de ICT-opleidingen voor onze klanten. Wij hebben daarbij duidelijk ook last van huidige economische situatie, die ertoe leidt dat ook in onze sector de resultaten tegenvallen door bezuinigingen bij bestaande en potentiële klanten. Wij blijven geloven in de unieke formule van New Horizons en werken aan een oplossing voor onze cursisten, klanten en medewerkers”. Op dit moment beraadt New Horizons zich over de ontstane situatie. Hoe lang deze situatie zal aanhouden, is op dit moment nog niet te zeggen.

30 medewerkers  
New Horizons is een opleidingsinstituut met 300 centra verspreid over 60 landen. In Nederland heeft New Horizons o.a. vestigingen in Eindhoven, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. Momenteel telt de Nederlandse organisatie 30 medewerkers.

Door: Witold Kepinski 


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!