Apple wil geen chips meer van Samsung
11-04-2013

Apple wil geen chips meer van Samsung


Apple heeft verdere stappen gezet om Samsung uit het productieproces van de iPhone en iPad te werken. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zal niet de nieuwe A7-chips voor de apparaten maken, weet The Korea Times.

''Apple deelt vertrouwelijke informatie over de A7 system-on-chip (Soc) met de Taiwan Semiconductor Manufacturing Company. TSMC heeft leveranciers al gevraagd onderdelen te leveren, zodat de productie van de nieuwe processors voor Apple kan beginnen'', vertelt een ingewijde.

Eerder kondigde Apple al aan te stoppen met het gebruik van de displays van Samsung. ''De achteruitgang van de professionele banden heeft nu ook de chipdivisie bereikt. Je moet onthouden dat Samsungs applicatie-industrie één van de nieuwe groeimotoren is, waar het bedrijf zwaar in investeert'', zegt een andere insider.

De beslissing van Apple is dan ook een klap voor het Zuid-Koreaanse bedrijf. ''Als Samsung het niet voor elkaar krijgt om de order binnen te halen voor de A7-chips, moeten een aantal van de productieprocessen gestopt worden.''

(c) ANP

  

Terug naar nieuws overzicht