Euro Computer Groep failliet verklaard
12-04-2013

Euro Computer Groep failliet verklaard


Op 27 maart 2013 is IT-distributeur Euro Computer Groep uit Apeldoorn door de rechtbank in Oost-Nederland failliet verklaard. Als curator is aangesteld Gerard Beernink, werkzaam bij Dommerholt Advocaten. Het insolventienummer van deze zaak is F.06/13/196. 

De website van Euro Computer Groep is nog bereikbaar. Het bedrijf was sinds 1998 actief als distributeur van computerproducten, waaronder Hewlett-Packard, IBM, Toshiba, Fujitsu, Microsoft, 3COM, Cisco, CA Technologies zo staat op de website te lezen. 

Euro Computer Groep, waarvan Tjeerd-Jan Smit de eigenaar is, heeft 22 medewerkers zo staat verder op de site lezen.

AGOVV
De laatste keer dat ECG in het nieuws was dateertvan 2010. Toen moest voetbalvereniging AGOVV Apeldoorn van de rechter ongeveer 35.000 euro betalen aan zijn sponsor Euro Computer Groep. De rechtbank in Zutphen stelde Tjeerd-Jan Smit, directeur van de ECG, volledig in het gelijk. Smit liet begin 2010 beslag leggen op de KNVB-tegoeden van AGOVV, na een conflict over het al dan niet betalen van pc's. Smit beweerde dat er voor de door hem geleverde hard- en software betaald moest worden. AGOVV vond dat het barteringdeal betrof.


Terug naar nieuws overzicht