Patrick Stevens van Oracle-specialist AMIS wordt Agile Master
18-04-2013
Deel dit artikel:

Patrick Stevens van Oracle-specialist AMIS wordt Agile Master


Patrick Stevens (foto), werkzaam als Architect en Agile coach bij AMIS, is gecertificeerd als Agile Master. Patrick is één van de tien gecertificeerde Agile Masters in Nederland. De certificering is de hoogst haalbare als Agile-certificering in de branche. De teller komt daarmee op twee te staan bij AMIS.

Patrick Stevens: “Agile Master is een professional die het Agile-gedachtengoed in een organisatie naar een hoger niveau tilt. Dat doen we bijvoorbeeld door methodieken zoals Scrum, XP, Lean, DSDM te combineren en praktisch toe te passen in organisaties. Agile is een methodiek die medewerkers faciliteert om naar eigen inzicht processen te verbeteren en zichzelf te ontwikkelen. Het maakt de organisatie wendbaar en brengt je terug naar de basis van productieve samenwerking. Het schept een prettige werkomgeving en levert meer businesswaarde.”

Het certificeringsprogramma van het Agile Consortium kent drie niveaus: Agile Foundation, Agile Practitioner en Agile Master. Om de certificering tot Agile Master te behalen moet een kandidaat minimaal drie jaar ervaring hebben in het werken in een Agile omgeving en een assessment afleggen waarbij wordt getoetst op inzicht, kennis en attitude.

Door: Witold Kepinski


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software
Software