Redactie - 18 april 2013

IGEL pakt meer marktaandeel in thin client markt danzij channel partners


IGEL Technology is in 2012 nummer drie in de Nederlandse thin-clientmarkt met een marktaandeel van 6,2%. Dat blijkt uit de laatste cijfers van marktonderzoekbureau IDC.

Het bedrijf realiseerde in ons land een groei van 24 procent ten opzichte van 2011. Voor het komende jaar wordt een vergelijkbare groei beoogd. Daartoe zal IGEL Nederland zowel in de uitbreiding van het aantal medewerkers als in zijn partnerkanaal investeren. De vooruitzichten zijn gunstig, gezien de ontwikkelingen in de markt. Volgens IDC werden er in 2012 wereldwijd 4,9 miljoen thin clients verkocht — een groei van 12,3 procent. “Thin clients spelen een belangrijke rol in de groei van de IT-sector, dat is een plezierige vaststelling. Aanhoudende trends als cloud computing, virtuele desktopinfrastructuren en multimedia-applicaties zullen er bovendien voor zorgen dat goed ontworpen en bewezen hardware-oplossingen van groot belang zullen blijven. Dat zien we ook bevestigd in onze groeicijfers”, zegt Edwin de Ron (foto), Sales Manager van IGEL Technology in Nederland.

Groeiambitie in Nederland 25%
IGEL Technology streeft in Nederland naar een groei van 25 procent in 2013 en wil zijn derde positie in de markt handhaven. Het bedrijf startte in maart 2012 een vestiging in ons land, die ondertussen vier medewerkers heeft. Om zijn ambities te ondersteunen, is IGEL van plan om in 2013 het team verder uit te breiden.

Essentieel in de groeiplannen van IGEL in Nederland is de uitbreiding van het partnerkanaal, aangezien de verkoopstrategie van IGEL volledig gebaseerd is op een indirect model. In 2012 stelde IGEL Nederland ruim 30 nieuwe partners aan. Daarmee kwam het uit op 64 partners. Dit jaar wil het bedrijf over in totaal 75 partners beschikken. IGEL investeert verder in de kennis en kunde van zijn partners met het Authorized IGEL Partner-certificeringsprogramma. Meer dan de helft van de bestaande partners is inmiddels gecertificeerd. Nieuwe partners doorlopen het programma automatisch. Eind dit jaar moeten alle partners het certificaat op zak hebben.

Internationaal
IGEL Technology doet het ook in andere landen goed. Wereldwijd neemt het bedrijf in aantallen verkochte units een vijfde plaats in op de thin-clientmarkt, in Europa is dat een derde plaats met uitzondering van Duitsland waar het een eerste plaats inneemt. Het komende jaar staat onder meer een expansie van de activiteiten in België, Zweden en Oostenrijk op stapel. Ook daar komen lokale vestigingen. Voor de vestiging in België is de Sales Manager al benoemd.

Door: Witold Kepinski 


Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!