HP helpt IT-beslissers met mobility strategie
22-04-2013
Deel dit artikel:

HP helpt IT-beslissers met mobility strategie

HP heeft een compleet portfolio voor IT-beslissers waarmee ze een veilige mobility strategie kunnen opzetten. Het aanbod bestaat uit devices, BYOD, applicaties en strategie. Hierdoor kunnen bedrijven worden voorzien van geïntegreerde oplossingen. “IT-afdelingen kunnen bepalen wat ze wel en niet in het netwerk toelaten. Ze kunnen hierdoor een veilige BYOD beleid opzetten”, aldus Paula Boersma (foto), Country Category Manager Personal Systems bij HP Nederland.

Dutchitchannel.nl sprak Boersma tijdens het HP Mobility Event dat in de De Rijtuigenloods te Amersfoort werd gehouden. Tijdens het HP Mobility Event demonstreerden HP en Microsoft hun portfolio op het gebied van mobiele toepassingen samen: devices, netwerk, applicaties, beheertools, infrastructuur en services. Volgens Boersma willen IT-managers graag werknemers alle ruimte geven in het gebruik van mobiele apparatuur en applicaties, maar zijn ze daarin voorzichtig vanwege security issues. “We maken IT-managers bewust dat ze een mobiele strategie kunnen voeren. IT-managers willen weten dan wat je op het netwerk kan toelaten. HP geeft hen tools voor BYOD met security oplossingen zodat data mag niet op straat komt te liggen.”

ElitePad
Naast het beleid biedt HP een scala aan producten, aldus Boersma. “We bieden de HP ElitePad 900 business tablet die werkt op Windows 8. Er is voor bedrijven eindelijk een alternatief voor de iPad. De ElitePad is ontworpen voor zakelijke gebruik. Onze channel partners kunnen tablets onderhouden, servicen en accessoires leveren. Verder biedt HP snelle Ultrabooks, hybride pc’s en notebooks. Gebruikers hebben een brede keuze. Ik merk dat IT-managers hierop positief reageren. Ze kunnen nu een mobiele oplossing bieden die vellig en beheersbaar is.”

HP Transformation Experience Workshop
De HP Transformation Experience Workshop is voor veel organisaties hét startpunt is voor een succesvolle implementatie van een nieuwe mobility strategie, aldus Boersma. “Ook HP Business Partners kunnen een workshop boeken hoe ze hun klanten kunnen helpen bij het opzetten van een mobiele strategie. HP biedt hierbij pc-software voor mobiliteit, beheersbaarheid en beveiliging. De eindgebruiker wordt bij BYOD ook ondersteunt met networking en virtutalisatie mogelijkheden zoals VDI van Citrix en VMware. Verder helpt HP met het opzetten van een applicatie strategie en het opzetten van een (private) corporate AppStore. HP biedt ook de nieuwste mobiele- en managed printoplossingen van HP. “

HP Labs
Volgens Boersma biedt HP die nieuwste technologie die door HP Labs ontworpen is. “Bij HP is research & development meer naar voren gekomen. We gaan voor innovatie op eigen kracht, zoals op het gebied van datacenter technologie, software en clients. Samen met onze business partners bieden we eindgebruikers een totaalpakket aan.”

Door: Witold Kepinski 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Mobility
Mobility