Nolio overgenomen door CA Technologies
22-04-2013
Deel dit artikel:

Nolio overgenomen door CA Technologies


CA Technologies neemt voor een onbekend bedrag Nolio over, leverancier van het Applications Service Automation Platform (ASAP). Dit werd bekend gemaakt tijdens CA World 2013 conferentie in Las Vegas.

Heterogene applicatielandschappen
Nolio ASAP maakt het mogelijk om toepassingen die op basis van verschillende technologieën draaien eenvoudig te beheren en te onderhouden via één platform. Gestandaardiseerd en geoptimaliseerd management van complexe en heterogene applicatielandschappen komen hiermee binnen handbereik.
  
Applicatiemanagement
De software van Nolio wordt gebruikt voor de implementatie van een geautomatiseerd proces voor applicatiemanagement. Nolio stelt klanten in staat te voorkomen dat vertragingen optreden waarbij sprake is van inkomstenderving en dat zich andere complicerende factoren voordoen bij de introductie van IT-applicaties. Hieraan geeft Nolio met zijn software invulling door processen te automatiseren en stroomlijnen. 

Bedrijven en service providers die gespecialiseerd in SaaS-dienstverlening zetten ASAP van Nolio in. Door de periode van applicatieontwikkeling en productietijden te verkorten levert dit platform een bijdrage aan een snellere beschikbaarheid van applicaties. Nolio is in 2007 opgericht.

Atos
In Nederland wordt Nolio gebruikt door Atos. De Application Management Services van Atos in combinatie met het platform van Nolio zijn gericht op het geautomatiseerd in productie brengen van IT-applicaties, evenals het onderhoud, het aanpassen en herstellen van applicaties op de meest efficiënte manier. Zo biedt het platform Zero Touch Deployment and Operation. Dit betekent dat handmatige activiteiten met het risico op fouten en verstoringen zoveel mogelijk uitgesloten zijn. Atos is met ASAP in staat het applicatiemanagement te automatiseren en te stroomlijnen binnen zeer complexe applicatielandschappen. Hierbij is het niet relevant of dit landschap zich in verschillende datacenters of in de cloud bevindt. Storingen in de dienstverlening tijdens de introductie van nieuwe applicaties of een nieuwe versie ervan worden tot een minimum beperkt. Hierdoor wordt de time-to-market van nieuwe producten sterk verbeterd, aldus Atos.

Door: Witold Kepinski  

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software
Software