Redactie - 23 april 2013

CA World 2013: 'CIO wordt broker'


Doordat IT complexer wordt en anderzijds ook oplossingen daarvoor biedt, zoals cloud, Big Data, mobile en virtualisatie, kan de CIO beter een broker worden. Hierbij worden delen van IT-afdeling ingekocht, maar ook weer uitbesteed. Dit zei Mike Gregoire (foto), CEO van softwareleverancier CA Technologies, tijdens de CA World 2013 conferentie.

Datacenter
Volgens de topman wordt de sterkte van een IT-afdeling niet meer berekend op de kennis van medewerkers, maar meer op de computing power van hun datacenter. "De waarde van IT wordt bepaald door het ondersteunen van innovatie, snelheid, inzicht en security teneinde concurrentievoordeel te halen. Dit is een kans voor CIO’s en andere IT-beslissers om zowel IT-strategie als de business van een onderneming te verbeteren. De directie vraagt ook vaker aan de CIO: 'what have you done for me lately?' Wat heb je gedaan met die grote budget? Wij kunnen CIO helpen met nemen van betere beslissingen.”

Analytics
Er ontstaan uitdagingen en voordelen rond beheer en beveiliging van IT als er steeds meer systemen, data, applicaties en firewalls buiten de organisatie wordt geplaatst in private, publieke en hybride clouds, aldus Gregoire. Hij ziet vier trends die het IT-landschap de komende jaren vormgeven. "Dat zijn devops (development en optimalization), mobility, software as a service en Big Data Analytics Management. CA speelt daarop in met nieuwe mobile device management (mdm) met een sterke nadruk op beheer en beveiliging van mobiele apparatuur."

Virtualisatie
DevOps staat voor de samenwerking tussen development en operations professionals de samenwerking kan nauwer door sneller applicaties naar de markt te brengen, waarbij de duur van bouwen, ontwikkelen en testen van software wordt verkort. Gregiore: "CA Technologies speelt hierop in met virtualisatie diensten en application delivery tools die vallen onder CA’s Cloud Management oplossingen. Hierdoor kunnen klanten applicaties sneller in productie worden genomen. De kwaliteit wordt beter en de kosten worden gereduceerd."

MDM
CA Technologies speelt verder in op Mobile Device Management (MDM), zowel op het beheer als beveiliging van mobiele apparatuur. Tevens ook voor het snel beschikbaar stellen van applicaties op mobiele apparatuur. Hiervoor heeft CA Technologies een aantal bedrijven overgenomen en een samenwerkingsovereenkomst getekend met SAP.

SaaS
Gregoire zei verder te investeren in Software-as-a-Service (SaaS) oplossingen waarbij CA Technologies een compleet pakket voor management en security als een service kan worden geleverd. Voor hem is SaaS meer dan applicaties naar de cloud brengen. "SaaS is meer een technologie infrastructuur en een business model dat leidt tot betere leveringen van applicaties en innovatie."

Big Data
De topman zegt data de groei van meer tot meer problemen kan leiden. "Big Data is alleen succesvol als er analytics wordt toegepast: Data Management Analytics. Het gaat om hete beheren en beveiligen van data. Big data analytics is de killer app voor big data. CA Technologies speelt daarop met big data beheer in een Hadoop database. Klanten zoals banken maken hierbij gebruik van."

Door: Witold Kepinski 


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!