Sophos komt met gratis nieuwe Mobile Security app voor Android
23-04-2013
Deel dit artikel:

Sophos komt met gratis nieuwe Mobile Security app voor Android


Android is wereldwijd het meest gebruikte besturingssysteem voor smartphones en daarom is het platform een steeds populairder doelwit voor malware en SMiShing (SMS phishing) Sophos lanceert nu de nieuwste versie van Sophos Mobile Security, de gratis beveiligings-app voor Android, om die groeiende dreiging tegen te gaan.

SophosMobile Security biedt nu spamfiltermogelijkheden voor sms’jes en inkomende telefoongesprekken. De filterregels kunnen specifieke telefoonnummers, anonieme oproepen en sms-berichten met verdachte URL’s blokkeren. Alle inkomende gesprekken en sms-berichten worden gescand door de spambescherming van de app en vervolgens worden de filterregels geactiveerd. De geblokkeerde oproepen en berichten worden vastgelegd in de quarantainemap en kunnen indien nodig hersteld worden.

“Gebruikers hebben steeds meer last van sms-spam en kwaadaardige URL’s die rechtstreeks naar hun telefoon worden gestuurd. We zien dat gebruikers nog steeds onbekende berichten openen en vervolgens zonder na te denken klikken op de links in het bericht. Mobiele beveiligingsoplossingen die ongevraagde berichten filteren worden dus steeds belangrijker”, zegt Pieter Lacroix (foto), Managing Director Benelux van Sophos.

Sophos Mobile Security is gratis te downloaden als stand-alone versie via Google Play.  

Sophos Mobile Security wordt ook geleverd als onderdeel van Sophos Mobile Control.


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security