Redactie - 24 april 2013

Veeam Software reikt aan ETC EMEA ProPartner Award uit


Veeam Software, leverancier van back-up-, replicatie- en virtualisatiebeheeroplossingen voor VMware vSphere® en Windows Server Hyper-V, heeft de winnaars bekendgemaakt van de ‘ProPartner of the Year’-awards 2012. De softwareleverancier reikt deze awards uit om haar partners in de EMEA-regio te belonen voor hun inzet en bijdrage aan het succes van het bedrijf. Het Nederlandse bedrijf ETC BV, distributeur van producten en diensten op het gebied van automatisering, won de ‘Distributor ProPartner of the Year’-award voor Noord-EMEA. Het Belgische I.R.I.S. ICT won de ‘Growth ProPartner of the Year’-award.

De ‘ProPartner of the Year’-awards werden uitgereikt in drie categorieën. De ‘Growth ProPartner of the Year’ liet de grootste stijging zien in omzet van Veeam-producten ten opzichte van 2011. De ‘Top Performer ProPartner of the Year’ behaalde de hoogste omzet en de ‘Distributor of the Year’ behaalde de beste resultaten met een combinatie van sales, acquisitie van nieuwe partners en marketingactiviteiten. De ‘Fastest Starter of the Year’ maakte de snelste start in 2012.

“De EMEA ProPartner Awards hebben wederom laten zien hoe groot de betrokkenheid van onze channel partners is bij het realiseren van groei en het voldoen aan klantbehoeften”, vertelt Gilles Pommier, Channel Director EMEA bij Veeam. “De criteria hadden dit jaar betrekking op belangrijke aandachtsgebieden zoals omzetgroei, partneractiviteiten en het totaal aantal orders dat gegenereerd werd in de loop van het jaar. Dit alles heeft bijgedragen aan een sterk jaar in 2012 voor Veeam: het aantal partners wereldwijd groeide uit naar ruim 16.000 en met 25.000 nieuwe klanten groeide het klantenbestand uit tot een totaal van 60.000 klanten wereldwijd.”

Pommier vervolgt: “Omdat wij onze producten uitsluitend via indirecte distributiekanalen verkopen, richten we ons sterk op de groei van ons netwerk van distributeurs en channel partners om te laten zien dat onze producten ontwikkeld zijn om te voldoen aan de behoeften van gebruikers op het gebied van moderne databescherming en beheer van virtuele infrastructuren. Door te investeren in het ProPartner-programma en de ondersteuning van partners maken we het hen mogelijk hogere winstmarges te behalen, hun vaardigheden verder te ontwikkelen en de relatie met klanten te versterken.”

Maarten Labadie (foto), Business Unit Manager bij ETC is erg blij met de benoeming tot ‘Distributor ProPartner of the Year’. “We zijn sinds enkele jaren partner van Veeam en hebben al vanaf het begin een sterke focus op de verkoop van Veeam-producten. Veeam speelt goed in op de behoeften vanuit het kanaal en heeft bijgedragen aan ons succes door het bieden van uitstekende support en het aanbieden van trainingen. Deze award is een erkenning van onze inzet en een stimulans voor de toekomst. We kijken uit naar toekomstige ontwikkelingen binnen Veeam en zullen ook een proactieve rol spelen in het naar de markt brengen van deze producten.”


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!