Redactie - 25 april 2013

Truphone start met telecomdiensten in Nederland


Truphone, een internationale telecomaanbieder, gaat officieel live in Nederland. Met een Truphone-SIM kunnen klanten naar verschillende landen bellen en sms en internet gebruiken tegen lokale tarieven. In alle overige landen kan men van deze diensten gebruikmaken tegen lage roaming-tarieven. Zakelijke gebruikers besparen hiermee op hun telefoonkosten. Later dit jaar komt een partnerprogramma.

Wereldwijd netwerk
Het Truphone-netwerk is speciaal ontworpen voor internationale bedrijven en heeft een wereldwijde dekking in meer dan 220 landen. Truphone heeft een eigen netwerk in: het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Australië, Hong Kong en Nederland. Hier kunnen gebruikers tegen lokaal tarief bellen, sms’en en internetten. Die lijst wordt dit jaar nog uitgebreid met Duitsland, Polen en Spanje. De komende anderhalf jaar komen daar nog vijftien landen bij.

“We verwachten de Nederlandse telecommarkt flink op te schudden. Met onze technologie kunnen we 30 tot 90 procent kostenbesparing bieden. In tegenstelling tot andere Nederlandse operators biedt Truphone zijn klanten de mogelijkheid om meerdere, lokale, mobiele nummers op een SIM-kaart te zetten, één voor elk land waar de lokale dienst beschikbaar is. Zakelijke contacten en vrienden, die ook in die landen zijn, bellen elkaar zonder de kosten van een internationaal gesprek, zegt Rob van Velzen (foto)”, Managing Director Nederland bij Truphone. “Bovendien is er slechts één voice-mailbox per gebruiker en één factuur per bedrijf. Een bedrijf kan zelfs gedeelde bundels kopen voor werknemers in verschillende landen.”

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!