Redactie - 26 april 2013

Microsoft heeft tien vacatures voor mensen met een handicap


De afgelopen twee maanden stelde Microsoft aan de Raad van Anders de vraag of de eigen organisatie door Het Nieuwe Werken meer mogelijkheden biedt voor mensen met een handicap. De conclusie is positief; het nieuwe werken maakt het mogelijk om mensen met een handicap duurzaam te laten participeren in de kern van de organisatie.

Om te garanderen dat mensen met een arbeidsbeperking langdurig een plaats krijgen binnen de organisatie, gaat Microsoft Nederland tien bestaande functies selecteren die ingevuld kunnen worden door mensen met een auditieve, visuele of motorische beperking. Zodra er een vacature komt voor één van deze functies, moet van de laatste drie sollicitanten er minstens één een handicap hebben.

Daarnaast worden standaard 2 plekken in het traineeprogramma ingevuld met mensen met een beperking. Bovendien draait Microsoft de rollen om: de organisatie gaat bewust leren van mensen met een handicap. Microsoft is ervan overtuigd dat deze leerpunten en aanpak ook toepasbaar zijn bij andere organisaties, zo meldt de softwareleverancier.

Door: Witold Kepinski 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!