De definitieve doorbraak van BYOD
01-05-2013
Deel dit artikel:

De definitieve doorbraak van BYOD


Bring Your Own Device (BYOD) is bezig aan een onstuitbare opmars. De analisten van Gartner verwachten dat binnen drie jaar 38 procent van alle organisaties niet meer zelf voor apparatuur zorgt, maar vertrouwt op de eigen apparatuur van medewerkers. Dit blijkt uit een wereldwijd onderzoek onder CIO’s in het kader van de Gartner Executive Programs.

“BYOD-strategieën zorgen voor de meest radicale veranderingen in client computing die we de afgelopen decennia hebben gezien”, zegt David Willis, vice president en distinguished analyst bij Gartner. "De voordelen van BYOD zorgen er onder meer voor dat er nieuwe mobiele kansen ontstaan voor medewerkers, waardoor de werknemerstevredenheid groter wordt en er mogelijkheden ontstaan voor nieuwe kostenbesparingen.”

Gartner ziet BYOD als een alternatieve strategie die medewerkers, business partners en andere gebruikers in staat stelt om zelf de apparatuur te kiezen waarmee zij enterprise applicaties draaien en toegang hebben tot data. Daarbij gaat het vooral om tablets en smartphones, maar het kan ook gaan om pc’s.

Voor CIO’s is BYOD een drijvende kracht achter innovatie, omdat het aantal mobiele toepassingen toeneemt. Het invoeren van mobiele applicaties bij alle medewerkers geeft ontelbare nieuwe mogelijkheden, bijvoorbeeld op het gebied van tijdregistratie en HR. BYOD zal uiteindelijk leiden tot een veel betere toegang tot data en meer innovatie.

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Mobility
Mobility