Redactie - 01 mei 2013

Jerry Rozeman verruilt Telindus-ISIT voor PQR


Jerry Rozeman (foto) als Chief Technology Officer (CTO) bij PQR verantwoordelijk voor ‘het datacenter van morgen’. Met de benoeming van Rozeman als tweede CTO kiest PQR bewust voor een duidelijke splitsing van en focus op datacenter en werkplek. CTO Ruben Spruijt concentreert zich op ‘de werkplek van morgen’.

Datacenter
Rozeman richt zich in zijn functie primair op het datacenter van morgen. Steekwoorden daarbij zijn: Converged Infrastructure, Server en Storage, Cloud Management, Virtualisatie, Cloud Computing en Networking. Rozeman is een erkend expert op het gebied van datacenters. Door de jaren heen heeft hij ruime management- en technologie-ervaring opgedaan. Met de combinatie van zijn kennis en helicopterview vertaalt hij complexe IT-vraagstukken naar heldere en concrete oplossingen.

“Huidige ontwikkelingen in onder andere Cloud Computing en Enterprise Mobility zorgen ervoor dat de vraag naar oplossingen, visie en strategie op het gebied van het datacenter toeneemt,” aldus Rozeman. “Klanten verwachten dat wij met hen meedenken, maar ook dat wij een overzicht geven van wat er nu en in de toekomst kan en mogelijk gaat worden. Als CTO van PQR heb ik de kans om mijn visie op de toekomst van het datacenter te delen en deze toekomst mede vorm te geven. Daar verheug ik me enorm op!”

Een CTO voor de werkplek, een CTO voor het datacenter
PQR heeft met de aanstelling van Rozeman twee CTO’s in de gelederen. Ronald Schaap, Algemeen Directeur PQR: “Het datacenter en de werkplek van morgen verdienen beiden een visionair. Ruben Spruijt is al jaren actief in deze rol en heeft aangetoond een uitgesproken visie en de meeste affiniteit met de werkplek van morgen te hebben. Jerry Rozeman kijkt vanuit zijn achtergrond eerder vanuit het datacenter tegen de ontwikkelingen op de markt aan. Ruben en Jerry vullen elkaar dus perfect aan. De mate en de snelheid van innovatie in deze markt, rechtvaardigen twee bijzondere CTO’s. Datacenter en werkplek kunnen niet zonder elkaar, maar zijn wel heel verschillend. Om onze klanten een eerlijk, onafhankelijk en voor hun situatie juist advies te kunnen geven, is deze gesplitste focus in onze optiek noodzaak. Daarnaast zijn wij natuurlijk trots op het feit dat twee kopstukken uit de IT hun kennis en kunde met klanten en medewerkers willen delen.”

CTO-roundtables
Vanaf eind mei organiseert PQR CTO-roundtables. Deze IT-strategiesessies worden geleid door de CTO’s van PQR. Deelnemende organisaties ontvangen advies en inzicht in de werkplek en het datacenter van morgen. PQR helpt hen daarnaast bij het plannen van de IT-roadmap voor 2014 en verder. Onderwerpen die mogelijk aan bod komen: de toekomst, trends, ontwikkelingen en reality check rondom ‘de werkplek van morgen’, ‘het datacenter van morgen’, en ‘de IT-organisatie van morgen’.

Door: Witold Kepinski  

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!