Goed eerste kwartaal voor tabletverkoop
02-05-2013
Deel dit artikel:

Goed eerste kwartaal voor tabletverkoop


Ondanks de crisis blijft de verkoop van tablets een stijgende lijn vertonen, zo heeft IDC bekend gemaakt. In het eerste kwartaal liet deze markt een groei zien van 142,4 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Het aantal tablets dat in deze periode werd verkocht bedraagt in totaal 49,2 miljoen. Dit aantal is al hoger dan het aantal tablets dat in het hele eerste half jaar van 2012 werd verkocht.

Apple deed het betr dan de analisten verwacht hadden, met een totale verkop van 19,5 miljoen stuks. Traditioneel heeft Apple last van een dip in het eerste kwartaal, na een hoogtepunt bij de feestdagen. Deze trend werd doorbroken, onder meer door een goede verkoop van de iPad mini.. Ook concurrent Samsung deed het in het eerste kwartaal beter dan verwacht. Vooral de tablets met kleinere schermformaten deden het goed.

Asus bleef de nummer drie in de tablet-markt, door een stevige vraag naar de Nexus 7. Microsoft kwam met de Surface RT en Surface Pro tablets op de vijfde plaats binnen, met een verkoop van 900,000 stuks. Vooral de Surface Pro verkocht goed in de VS en Canada. Windows 8 en Windows RT groeien iets minder hard. De meest populaire tablets hebben een schermformaat van 7-8 inch.

 

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Mobility
Mobility