Redactie - 03 mei 2013

SecureLink koopt ISSX


IT-dienstverlener SecureLink kondigt aan dat zij het IT Security bedrijf ISSX heeft overgenomen. ISSX zal als zelfstandige entiteit binnen SecureLink opereren onder de naam SecureLabs | www.securelabs.nl en voegt belangrijke expertise toe aan het dienstenportfolio van SecureLink. 

ISSX is een ethical hacking en security risicoanalyse specialist. Door het toevoegen van deze diensten neemt de toegevoegde waarde van SecureLink toe en versterkt zij haar positie als security leverancier.

ISSX
ISSX is gevestigd in Amersfoort is gestart in 2007 en richt zich op de analyse van kwetsbaarheden binnen de IT security infrastructuur en de veiligheid van toegepaste applicaties. Het in opdracht van relaties “hacken” van hun externe en interne infrastructuren en applicatie- alsmede vulnerability management zijn de primaire activiteiten van ISSX. Aanvullend hierop heeft ISSX een managed dienst ontwikkeld, “LiveScan”, welke op permanente basis infrastructuren en applicaties kan monitoren op kwetsbaarheden. ISSX vindt haar relaties in het top 1.500 segment, vergelijkbaar aan dat van SecureLink. Oprichter Ronald Kingma blijft betrokken bij en is verantwoordelijk voor SecureLabs als business unit binnen SecureLink.

Marco Barkmeijer (foto), medeoprichter van SecureLink Nederland: “De overname van ISSX is strategisch van aard en past precies in onze ambitie de dienstverlening naar onze relaties uit te breiden. Het voegt een belangrijk kennisgebied toe welke wij voorheen moesten uitbesteden. Onze relaties kunnen nu zowel het analyseren en auditen van hun infrastructuren op kwetsbaarheden, als het beveiligen hiervan aan één partij uitbesteden. Door de gerichtheid van de security aanvallen neemt de belangrijkheid aan het regelmatig of permanent beoordelen van de infrastructuur sterk toe. Zo ook de behoefte om systemen en infrastructuuronderdelen op kwetsbaarheden te beoordelen. Het laten hacken en vulnerability management van infrastructuren maken daar een voornaam onderdeel van uit. Om de onafhankelijkheid goed te borgen zal ISSX onder de naam SecureLabs als zelfstandige business unit binnen SecureLink opereren.”




Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!