Redactie - 06 mei 2013

Theo Rinsema wordt vice president Microsoft West-Europa


Theo Rinsema (foto) is benoemd tot vice president Microsoft West-Europa. Per 1 juli is Rinsema verantwoordelijk voor sales, marketing en services in de West-Europese landen.

Rinsema is vanaf 2004 werkzaam bij Microsoft Nederland, waarvan de laatste 7 jaar als algemeen directeur. Microsoft Nederland meldt: "In de zeven jaar dat Rinsema aan het roer stond heeft de organisatie vele hoogtepunten gekend. Onder zijn leiding is Microsoft Nederland een veelbesproken voorbeeld van het Nieuwe Werken geworden. Het Nederlandse hoofdkantoor op Schiphol ontvangt ruim 45.000 bezoekers per jaar en dient als inspiratie voor andere bedrijven als een werkomgeving waar het potentieel van de individu en de organisatie centraal staat. In de zeven jaar dat Rinsema algemeen directeur was stond Microsoft in de top 3 van ‘Great Place to Work’, waarvan vier keer op de eerste plaats."

Rinsema heeft bijna 30 jaar ervaring in de softwarebranche en heeft diverse managementfuncties op sales-en marketing gebied bekleed. Naast Microsoft werkte hij eerder bij Oracle als senior director marketing & business development in de Benelux. Zijn opvolger is nog niet bekend en wordt op een later tijdstip bekend gemaakt, aldus Microsoft.

Door: Witold Kepinski  


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!