Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
06-05-2013
Deel dit artikel:

EMC World 2013: EMC introduceert ViPR Software Defined Storage Platform (video)


EMC introduceert de EMC ViPR, een software-gedefinieerde storage-platform. Dit maakte de storage leverancier bekend tijdens de opening van EMC World 2013 in Las Vegas waar meer dan 12.000 business partners en klanten aanwezig zijn, onder andere ook uit Nederland.

Data Plane
EMC ViPR biedt de mogelijkheid om zowel de storage-infrastructuur als de data binnen dezelfde infrastructuur te beheren. Hierdoor kunnen organisaties de automatisering verder verbeteren en zijn ze klaar voor toekomstige applicatie-implementaties dankzij een moderne storage-architectuur, aldus EMC. Het platform is geschikt voor andere merken software en hardware.

De hoeveelheid data in grote datacenters groeit in snel tempo tot vele honderden petabytes waardoor de kosten en complexiteit van beheer nauwelijks nog te dragen zijn, aldus EMC. Daarom is ViPR ontwikkeld. EMC ViPR biedt de mogelijkheid de storage-infrastructuur (Control Plane) alsook de data binnen dezelfde infrastructuur (Data Plane) te beheren.

Amazon
Het EMC ViPR Control Plane maakt gebruik van bestaande storage-infrastructuren voor traditionele workloads, maar biedt nieuwe ViPR Object Data Services (met toegang via Amazon S3 of HDFS API’s) voor nieuwe workloads. ViPR Object Data Services kan geïntegreerd worden met OpenStack via Swift en kan draaien met enterprise of commodity storage.

Het is mogelijk het Control Plane van de Data Plane te ontkoppelen. Zo kan het Control Plane ook alleen gebruikt worden om de onderliggende intelligentie van storage-arrays te beheren via policy-based-automatisering. Dit is een geheel nieuwe benadering voor het virtualiseren van storage.

VMware, Microsoft, OpenStack
ViPR kan objecten beschouwen als bestanden. Bovendien biedt het optimale toegang tot bestanden zonder vertraging die wordt veroorzaakt door object storage.De oplossing kan volledig op basis van software worden geïmplementeerd en draait op EMC-, niet-EMC- en commodity-hardware. EMC ViPR kan worden geïntegreerd met VMware’s software-gedefinieerde datacenter dankzij de standaard API’s. Daarnaast kan het worden toegevoegd aan virtuele omgevingen van Microsoft en OpenStack.

Arrays
Amitabh Srivastava, President, Advanced Division Software, EMC, zegt dat ViPR inzetbaar is bij de boiuw van een schaalbaar datacenter voor service providers en grote bedrijven. "De opkomst van het software-gedefinieerde datacenter is een nieuwe stap in die richting. Het levert beheermogelijkheden en prestatiemogelijkheden die nodig zijn om data te beschermen en te gebruiken. Alleen door het datacenter te scheiden van de onderliggende hardware, kan IT resources zoals maatwerk- en on-demand diensten opleveren. ViPR is in staat IT-diensten te ondersteunen in een heterogene storage-omgeving waarbij de waarde van de onderliggende arrays wordt behouden en aangevuld.”

Beschikbaarheid
EMC ViPR zal wereldwijd beschikbaar zijn vanaf de tweede helft van 2013.

Meer informatie over deze aankondiging is te lezen op EMC’s product en technologie blog, EMC Pulse: http://pulseblog.emc.com/2013/05/06/introducing-emc-vipr-software-defined-storage.

Door: Witold Kepinski 


Terug naar video overzicht